2007. április. 20. 11:30 MTI Utolsó frissítés: 2007. április. 20. 11:18 Gasztro

Sajtparádé és pincérverseny

Száz nemes sajt közül válogathatnak a vendégek az egyik belvárosi ötcsillagos szállodában. A most zajló francia kulináris és kulturális programoknak keretében a sajtparádé mellett jótékony célú pincérversenyen mérik össze tudásúkat a legjobbak.

 

Idén negyedszer rendezi meg a Le Meridien a francia heteket és a szervesen hozzá kapcsolódó sajtnapokat. Egyre népszerűbbek a különleges sajtok a magyarok körében, akik nem csupán a camembert fajtákat kedvelik - tudtuk meg Keserű Franciskától a szálloda pr-menedzserétől.

A sajtparádéra legalább annyi magyar vendég kíváncsi, mint francia. A rendezvény nem titkolt célja,  hogy a magyarok kedveljék meg ezt a klasszikus francia élelmiszert. Gerard Poulard francia sajtmester kifejezetten azért érkezett Franciaországból, hogy eligazítsa a sajtok pikáns, illatos, különleges világában az érdeklődőket: melyik mennyire érett, milyen ízharmóniájú, mivel szokták fogyasztani, desszertnek vagy főfogásnak illik-e inkább.
 
A sajtkóstoló mellett április 29-ig a francia konyha is bemutatkozik: Bretagne, Normandia, Provance és Lyon ételkülönlegességei kerülnek az asztalokra.

Április 25-én délután pincérversenyt rendeznek francia módra: több belvárosi szálloda felszolgálója tálcával és tele poharakkal teszi meg a kijelölt utat a legjobb címért. A nevezési díjakat a szálloda jótékony célra, a  Robert Burns Alapítvány javára ajánlja fel.

hvg360 Ligeti Nagy Tamás 2025. január. 05. 19:30

"Nem csak egy eszköz, hanem ügynök" – Harari elmagyarázza, miért veszélyesebb a mesterséges intelligencia az atombombánál is

Miután az ember lassan beletörődik a múlt megváltoztathatatlanságába, és a jelenben nem igazán érzi jól magát, úgy döntött: a jövőt megtartja magának. Yuval Noah Harari izraeli történész új okoskönyvében az információs hálózatok fejlődését vizsgálva arra jut, lehet, hogy az emberiség történetét Valaki Más írja.