2007. április. 20. 11:30 MTI Utolsó frissítés: 2007. április. 20. 11:18 Gasztro

Sajtparádé és pincérverseny

Száz nemes sajt közül válogathatnak a vendégek az egyik belvárosi ötcsillagos szállodában. A most zajló francia kulináris és kulturális programoknak keretében a sajtparádé mellett jótékony célú pincérversenyen mérik össze tudásúkat a legjobbak.

 

Idén negyedszer rendezi meg a Le Meridien a francia heteket és a szervesen hozzá kapcsolódó sajtnapokat. Egyre népszerűbbek a különleges sajtok a magyarok körében, akik nem csupán a camembert fajtákat kedvelik - tudtuk meg Keserű Franciskától a szálloda pr-menedzserétől.

A sajtparádéra legalább annyi magyar vendég kíváncsi, mint francia. A rendezvény nem titkolt célja,  hogy a magyarok kedveljék meg ezt a klasszikus francia élelmiszert. Gerard Poulard francia sajtmester kifejezetten azért érkezett Franciaországból, hogy eligazítsa a sajtok pikáns, illatos, különleges világában az érdeklődőket: melyik mennyire érett, milyen ízharmóniájú, mivel szokták fogyasztani, desszertnek vagy főfogásnak illik-e inkább.
 
A sajtkóstoló mellett április 29-ig a francia konyha is bemutatkozik: Bretagne, Normandia, Provance és Lyon ételkülönlegességei kerülnek az asztalokra.

Április 25-én délután pincérversenyt rendeznek francia módra: több belvárosi szálloda felszolgálója tálcával és tele poharakkal teszi meg a kijelölt utat a legjobb címért. A nevezési díjakat a szálloda jótékony célra, a  Robert Burns Alapítvány javára ajánlja fel.

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.