Sebestyén Balázs: „Nagyon nagy a baj az országban”
A műsorvezető arra biztatja a követőit, hogy segítsenek a nélkülözőkön.
A műsorvezető arra biztatja a követőit, hogy segítsenek a nélkülözőkön.
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete két évtizede minden második esztendőben megrendezi nemzetközi sörversenyét. Az idei, sorrendben a 11., rekordszámú nevezést hozott: több mint 170 sört neveztek a főzdék.
Az 1853-ban Franciaországból betelepített, ám Argentinában ikonikussá vált szőlőfajta, a malbec világnapját április 17-én jegyzik a nemzetközi borvilágban. Immár Magyarországon is többesztendős hagyomány, hogy ünnepi kóstolót rendeznek a tiszteletére.
Gyönyörű tájak, a természet mérhetetlen ereje és szépsége, halak minden mennyiségben, kedves, nyitott vendégszerető, kifejezetten humoros északi emberek és izgalmas gasztrokalandok – ez Izland. Kalandra fel!
Hétvége a három bé jegyében a Millenáris Parkban. Péntek déltől vasárnap estig kézműves sör és street food fesztivál, ahogy még nem volt.
Az ország 22 pálinkafőzdéje három napra Budapest szívébe költözik. Belvárosi Pálinka Napok április 28-tól 30-ig a Városháza parkban. Az idén a fókuszban a birs.
Egyre több sztárséf vállalja, hogy az „égi konyhák” speciális feltételeinek megfelelően alkosson menüsorokat. Legújabban a francia bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, Yves Camdeborde is a fedélzetre lépett.
Magyarországon már öt étterem büszkélkedhet Michelin-csillaggal, az alig egy éve nyílt Costes Downtown a legújabb befutó köztük. Az étterem sommelier-je elárulta, hogy milyen kritériumoknak kell a tányérok mellett a pohárba valóknak is megfelelnie.
Ha tavasz, akkor megint itt a süti, hogy segítsen. Jótékonysági süteményárverés április 11-től 14-ig beteg gyermekek javára.
Nem kell hitetlenkedve a naptárt lobogtatni. Igenis túl van az első idei szüreten néhány magyar borász. Igaz, nem itthon, hanem Dél-Afrikában, ahol 1000 hektáron már Irsai Olivér is terem.
A hazai sörforradalomnak és a minőségi sörválaszték bővülésének köszönhetően már csak sztereotípia, hogy szezonális cikk a sör, és csak nyáron juthat főszerephez. Az igazi fesztiválszezont azonban mégis a közelgő nyár hozza meg.
A robotok nem tudtak például levest felszolgálni, rendelést felvenni, vagy egy pohár vizet tölteni.
Túlnyomó többséggel Kovács Nimródot választották az év gasztro-borászának a Best of Budapest & Hungary idei szavazásán az ország legjobb éttermei. A UPC-vezérből lett egri borosgazda részben pincér múltjával indokolja az elismerést.