2007. április. 19. 17:41
MTI
Utolsó frissítés: 2007. április. 19. 17:41
Gasztro
Paprikás csirke az égben
Őrült ötletek kivitelezésének csak a képzelet szab határt. Egy éve Túróczi Gábor a Lucullus Baráti Társaság alelnöke az Északi-sarkon paprikás csirkét főzött, most ennek megünneplésére készül: április 22-én vasárnap újra elkészítik az ételt, ám most 50 méter magasan.
A levegőben függő étterem 22 székből és egy 5 tonna súlyú asztalból áll, amelynek alapterülete 45 négyzetméter. Az üvegtetővel ellátott helyiséget 160 tonnás daru emeli 50 méter magasba, ahol a biztonsági övekkel a székekhez rögzített vendégek akár 180 fokban körbeforogva nézhetik a tájat - adta hírül a Lucullus Baráti Társaság.
Túróczi Gábor, azt még nem tudta megmondani, hogy neki ülnie kell, vagy felállhat főzés közben, de az biztos, mindenképpen extrém körülmények között készíti el ismét a paprikás csirkét. Elmondása szerint olyan éttermet akart választani, amely különleges körülményeket kínál. Az amerikai Forbes magazinban talált rá a zonhoveni étteremre.
Gasztro
hvg.hu
2007. április. 16. 17:17
A kék színt egészségesnek gondolják a fogyasztók
Gasztro
MTI
2007. április. 03. 13:07
Sajtérlelő valóságshow
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. április. 13. 17:26
Ízek, amelyekért érdemes meghalni
Gasztro
hvg.hu
2007. március. 28. 16:40
Itt az egészséges pizza
Gasztro
hvg.hu
2007. április. 11. 16:16
Kóstolás és vigadalom a Budapesti Pálinka Fesztiválon
Gasztro
MTI
2007. április. 04. 15:31