Böllérnaptól a fakanál forgatásig
Legyen az pálinkafesztivál, sólet expressz, díszmagyarba öltözött étteremajánló, túrófesztivál esetleg fakanálforgató főzőverseny, a lényeg, hogy mindegyiknek a fő mogzatórugója a gasztronómia. A következőkben tartalmas programokat ajánlunk korhatár nélkül nem csak gasztróguruknak.
Április 20-22.
Gyula, Várkert
A VIII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál Kiállítás és Vásár keretében rendezik meg a 2007. évi XV. Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyt, valamint a VII. Böllér Napot. A legmozgalmasabb napnak a szombat ígérkezik, ugyanis délelőtt rendezik meg a böllérversenyt, délután pedig a Magyar Lovagrendek zenés felvonulását és a pálinkaverseny eredményhirdetését élvezhetjük. Ráadásul ezen a napon választják meg Pálinkafesztivál Szépét is.
Április 27.
Mór, Szent István tér
Ezerjó Fakanálforgató Főzőverseny
A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete és a Brindisi Szent Lőrinc Borrend közösen rendezi meg a hagyományos Szent György napi főzőversenyt. A programhoz csatlakozott a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége is. Amatőr szakácsok borral készülő ételeket főznek szabadtűzön, azaz bográcsban, grillen, cserépedényben. A főzés reggel 10 órakor kezdődik, délután 4-kor az eredményhirdetésen tudhatjuk meg ki volt a legjobb. A zsűri elnöke Benke László olimpiai és világbajnok mesterszakács. Díszvendég Vereczkei Ákos kajak-kenu olimpiai és világbajnok.
Elindult a Sólet Expressz
A pizza után most már a sólet is házhoz érkezik. A népszerű pesti Fülemüle étterem áprilisban indította el a Sólet Expresszt.
Április 27-28.
Gyomaendrőd
IX. Nemzetközi sajt és túrófesztivál
Az 1998 óta minden évben megrendezésre kerülő sajt- és tútó fesztivál keretében, kítűnő, könnyű borokat is kóstolhatunk. A kiállítóknak pedig nem babra megy a játék, hiszen a lejgobbakat díjazzák is. A fesztivál "elmaradhatatlan főszereplője" a kapros-túrós lepény, mely helyi jellegzetességnek számít.
Díszmagyarba öltözött étteremajánlók
Az ötcsillagos hévízi Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szállodából távozó vendégeknek díszmagyarba öltözött kocsirendezők nyújtanak át írásos éttermi ajánlást: hazautazásuk útvonalán hol ehetnek-ihatnak, vásárolhatnak 10 százalék kedvezménnyel. A Rogner Partneréttermek-rendszer februári bevezetése óta hétszázan vették igénybe az így javasolt éttermi szolgáltatásokat: a Bécsbe vezető útvonalon a sopronkövesdi Som Étterem-Panzióban, Graz felé tartva pedig a rönöki Székely Tanyán. A legújabb partner a Kukorica Csárda. A megállapodás értelmében az éttermek saját vendégeik körében reklámozzák a Rogner Hotel szolgáltatásait, ha kérik, szobát is foglalnak.