2007. szeptember. 24. 17:30 Gőgh Csilla Utolsó frissítés: 2007. szeptember. 24. 17:32 Gasztro

Szakácsverseny a Hoventán

A tavaszi és őszi Budapesti Nemzetközi Vásár s a Hóshow mellett évről évre nagyobb jelentőséggel bír a Hoventa, Nemzetközi Kereskedelmi és Vendéglátótechnikai Szakkiállítás. Az idén kiemelkedõ eseménye lesz a WACS (Szakácsegyesületek Világszövetsége) által meghirdetett Melegkonyhás Világbajnokság közép-európai döntője.

© hoventa.hu
A HOVENTA Nemzetközi Kereskedelmi és Vendéglátótechnikai Szakkiállítás több mint három évtizede az a fórum, ahol a vendéglátás, a szállodaipar, a közétkeztetés és a kiskereskedelem szereplői igényes környezetben találkozhatnak egymással. S amelyen a legkiválóbb hazai és a világ élvonalába tartozó nyugat-európai cégek és márkák jelennek meg.
Idén regionális csatában mérhetik össze tudásukat Ausztria, Csehország, Hollandia, Luxemburg, Németország, Svájc, Lengyelország és Magyarország szakácsai.A Hoventán rendezik meg szeptember 26-án és 27-én a WACS Global Chefs Challenge Közép-európai Melegkonyhás Szakácsversenyét. A budapesti fordulót a WACS (World Association of Chefs’ Societies – Szakácsegyesületek Világszövetsége) területi igazgatóságának felkérésére a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség rendezi. A megmérettetés győztese részt vehet a WACS Global Chefs Challenge verseny döntőjén 2008 májusában Dubai-ban.

A versenyzők – minden országból egy szakács és 23 év alatti segítője – szeptember 25-én ismerik meg a zömében magyaros hozzávalókat tartalmazó nyersanyagkosarat, majd a következő két napban, négy-négy csapat méri össze tudását. Az eredményhirdetésre szeptember 27-én a Gundel Borozóban kerül sor. A versenyen hazánkat Bicsár Attila, a tavalyi Hagyomány és Evolúció c.  melegkonyhás verseny győztese és Chvala Domonkos junior szakács képviseli.