2007. szeptember. 22. 09:00 hvg.hu Utolsó frissítés: 2007. szeptember. 21. 17:49 Gasztro

„Rövid ital, hosszú kolbász, az a jó”

Igazi különlegességek várják az ínyenceket október első hétvégéjén a főváros egyik legszebb helyén, a Budai Vár Savoyai teraszán.

 


A Magyar Pálinka Marketing Kht. a hungarikumok valódi értékére szeretné felhívni a figyelmet. Céljuk nemcsak a hagyományőrzés, hanem a hagyományok megismertetése a hazai és a külföldi látogatókkal.

A fesztiválon a legjobb tizenöt pálinkafőzde és a tíz legkülönlegesebb kolbászkészítő mutatkozik be, s minden standon szívesen adnak vásárlási, fogyasztási tanácsokat az érdeklődőknek.
Aki ellátogat a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti, jó minőségű húskészítményeket. A lényeg persze az ízekben rejtőzik,ahogy a magyar közmondás is tartja: „Rövid beszéd, hosszú kolbász az a jó.”
Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.