2007. szeptember. 22. 09:00
hvg.hu
Utolsó frissítés: 2007. szeptember. 21. 17:49
Gasztro
„Rövid ital, hosszú kolbász, az a jó”
Igazi különlegességek várják az ínyenceket október első hétvégéjén a főváros egyik legszebb helyén, a Budai Vár Savoyai teraszán.
A Magyar Pálinka Marketing Kht. a hungarikumok valódi értékére szeretné felhívni a figyelmet. Céljuk nemcsak a hagyományőrzés, hanem a hagyományok megismertetése a hazai és a külföldi látogatókkal.
A fesztiválon a legjobb tizenöt pálinkafőzde és a tíz legkülönlegesebb kolbászkészítő mutatkozik be, s minden standon szívesen adnak vásárlási, fogyasztási tanácsokat az érdeklődőknek.
Aki ellátogat a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti, jó minőségű húskészítményeket. A lényeg persze az ízekben rejtőzik,ahogy a magyar közmondás is tartja: „Rövid beszéd, hosszú kolbász az a jó.”