2007. szeptember. 22. 09:00 hvg.hu Utolsó frissítés: 2007. szeptember. 21. 17:49 Gasztro

„Rövid ital, hosszú kolbász, az a jó”

Igazi különlegességek várják az ínyenceket október első hétvégéjén a főváros egyik legszebb helyén, a Budai Vár Savoyai teraszán.

 


A Magyar Pálinka Marketing Kht. a hungarikumok valódi értékére szeretné felhívni a figyelmet. Céljuk nemcsak a hagyományőrzés, hanem a hagyományok megismertetése a hazai és a külföldi látogatókkal.

A fesztiválon a legjobb tizenöt pálinkafőzde és a tíz legkülönlegesebb kolbászkészítő mutatkozik be, s minden standon szívesen adnak vásárlási, fogyasztási tanácsokat az érdeklődőknek.
Aki ellátogat a háromnapos rendezvényre, megtudhatja, hogy miből készül az igazi kolbász, milyen fűszereket használnak a csabai és milyeneket a gyulai kolbászok készítői, illetve arra is választ kaphat, miként különböztetheti meg az eredeti, jó minőségű húskészítményeket. A lényeg persze az ízekben rejtőzik,ahogy a magyar közmondás is tartja: „Rövid beszéd, hosszú kolbász az a jó.”
hvg360 Tornyos Kata 2025. január. 07. 12:00

Vészesen terjednek a légúti fertőzések, de honnan tudjuk, hogy coviddal, influenzával vagy megfázással van-e dolgunk?

A téli időszak minden évben egyet jelent az influenzaszezonnal, és ez idén sincs másként. Magyarországon fokozódik a járványhelyzet, szinte mindenki talál a környezetében olyan embert, aki lázra vagy köhögésre panaszkodik, de még nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást a HVG által megkérdezett szakértők szerint. Mi a különbség tünet és tünet között, és melyik légúti megbetegedés lehet igazán veszélyes? Erről is beszélt Várdi Katalin pulmonológus és Kemenesi Gábor virológus.