2009. április. 17. 08:13 MTI Utolsó frissítés: 2009. április. 17. 08:15 Gasztro

A nagyipari hamburgerkészítés kulisszatitkai

Az ország vezető gyorséttermi láncában április 18-án és 19-én megengedik a vendégeknek, hogy belépjenek a konyhába és más, idegeneknek egyébként tiltott zónába. Így elleshetik az érdeklődők, hogyan készül a szendvics, a sült krumpli, a saláta, a desszert.

A McDonald's étteremhálózat Nyílt Napjain vezetett túrákon keresztül lehet bepillantani az idegenek elől máskülönben elzárt részekbe. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan lesz a sült krumpli mindig ugyanolyan színű és ugyanolyan ropogós, hány másodperc alatt készül el a sajtburger, hogyan tárolják az alapanyagokat és miként kezelik a hulladékot.

Az ételek összetételéről azonban nemcsak a Nyílt Napokon lehet tájékozódni - közölte Vadnai Ágnes, a hálózat kommunikációs menedzsere. Mindenki megtudhatja, hogy menüje mekkora tápértékkel bír, a legtöbbször pedig az is kiderül a csomagoláson olvasható feliratokból, hogy mi egy-egy tápanyag Irányadó Napi Beviteli Értéke, azaz a napi szükséglet hány százalékát fedezi.

Szombaton és vasárnap délelőtt 11 órától délután 6-ig várják a látogatókat az ország 99 McDonald,s éttermében.