2007. szeptember. 27. 18:50 hvg.hu Utolsó frissítés: 2007. szeptember. 27. 18:24 Gasztro

Se pincér, se borravaló

Aki betér a nürnbergi ’s Baggers étterembe egy futurisztikus világban találja magát. Ez a vendéglátóhely leginkább úgy néz ki, mint egy űrközpont – személyzet nélkül.

© www.sbaggers.de
A világ első automata éttermének tulajdonosa mindent a technikára bízott. Nincsenek pincérek, a vendégek nem lapozgatnak étlapot. Menüválasztás az asztalokon levő érintős képernyőkön, amelyeken még arról is tájékozódhatunk, hogy az egyes fogások mennyi idő alatt készülnek el, mikorra kerülnek elénk. „Felszolgálás” automata mini konténerben.

Start a „fantom”, de persze nagyon is létező konyhából, ahol állítólag kizárólag friss alapanyagokból készülnek a főleg helyi  specialitások – frank – és vega ételek.  Célállomás a vendég étkezőhelye. A fizetés számítógépes  rendszeren keresztül történik. Belépés csak érvényes bankkártyával, amit még a fogyasztás előtt regisztrál a rendszer, távozásunkkor pedig leemeli a megfelelő összeget. Borravaló, kiszolgálási díj nélkül…
Hogy ez lenne a vendéglátás szép, új világa, azon elmélkedhetünk, ám ha a tervezett franchise-rendszer megvalósul nem egy hasonló étteremmel találkozhatunk majd Európában.

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.