Gazdaság hvg.hu 2021. január. 24. 12:34

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Ebből egy adag is elég, és nem kell szuperhűtés sem.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Hamarosan megkaphatja az engedélyt a Johnson & Johnson oltása, ami az első egyfázisú vakcina lesz - írja a New York Post. Ezt Anthony Fauci, az Egyesült Államok koronavírus elleni munkacsoportjának vezetője jelentette be. Jelenleg az adatok elemzése folyik.

Az amerikai kormány hat vakcinafejlesztést támogat, ebből kettő, a Pfizer és a Moderna oltása már megkapta az engedélyt. Mindkettőt erősen hűteni kell, és kétszer kell beadni őket a hatásossághoz.

A Johnson & Johnson anyaga nem igényel különösebb hűtést, és elég belőle egyetlen adag. Ebből a cég áprilisra 100 millió dózist készül gyártani.

Magyarországra az Európai Unió közös beszerzésével a Pfizer és Moderna-vakcinák kerülnek, a magyar kormány emellett tárgyal orosz és kínai vakcina beszerzéséről.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám - Ballai Vince 2021. március. 08. 20:00

Tiszta beszéddel kezelhették volna az oltási baklövést, csak épp ez nem az a kormány

Különösebb károk nélkül beismerhette volna a tömeges oltás főpróbáján keletkezett hibát a kormányzat, de a maszatolós kommunikációval csak rontott a helyzeten. Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakember szerint a hétvégi káosz paradox módon még javíthat is az oltási kedven, de az államba vetett bizalmon inkább rontott.