Számtalan olyan, a konyhánkban keletkező hulladék van, amiből még főzhetünk: a svéd áruházlánc egy ingyenes szakácskönyvet tett közzé, amivel felvehetjük a kesztyűt a pazarlás ellen.
Bacon banánhéjból, füstölt csirke kukoricahéjjal vagy éppen palacsinta zöldségdarabkákból: ingyenes letölthető szakácskönyvvel rukkolt elő a kanadai IKEA, amelyben észak-amerikai séfek közreműködésével 50 olyan receptet mutatnak meg, amelyekkel olyan maradékokból készíthetünk fogásokat, amit alapjáraton valószínűleg már kidobnánk.
A szakácskönyv a reggelitől egészen a desszertig mutat be kreatív és ízletes ötleteket, valamint arra is ad tippeket, mit csinálhatunk minden olyan dologból, amit már tényleg nem lehet megenni, így például tojáshéjból vagy kávézaccból.
Innen töltheti le az IKEA élelmiszer-hulladékos szakácskönyvét.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Erdőt vett az IKEA
Sztárséfek tanítanak a fenntartható főzés praktikáira
Több százezer magyar hal meg túl korán, mert a kormánynak nem fontos az egészségügy
Több százezer emberéletet követelt, hogy az egészségügy a rendszerváltás óta nem szerepel a kormányzati prioritások között. Az ország egyre jobban lemarad már nemcsak az EU-ban, hanem a visegrádi országokhoz képest is.