Számtalan olyan, a konyhánkban keletkező hulladék van, amiből még főzhetünk: a svéd áruházlánc egy ingyenes szakácskönyvet tett közzé, amivel felvehetjük a kesztyűt a pazarlás ellen.
Bacon banánhéjból, füstölt csirke kukoricahéjjal vagy éppen palacsinta zöldségdarabkákból: ingyenes letölthető szakácskönyvvel rukkolt elő a kanadai IKEA, amelyben észak-amerikai séfek közreműködésével 50 olyan receptet mutatnak meg, amelyekkel olyan maradékokból készíthetünk fogásokat, amit alapjáraton valószínűleg már kidobnánk.
A szakácskönyv a reggelitől egészen a desszertig mutat be kreatív és ízletes ötleteket, valamint arra is ad tippeket, mit csinálhatunk minden olyan dologból, amit már tényleg nem lehet megenni, így például tojáshéjból vagy kávézaccból.
Innen töltheti le az IKEA élelmiszer-hulladékos szakácskönyvét.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Erdőt vett az IKEA
Sztárséfek tanítanak a fenntartható főzés praktikáira
„Magyarország egy süllyedő hajó, de ez a kedvenc hajóm a világon”
Milyen egy fiatal leszbikus nő élete 2024-ben Magyarországon: a szégyenről, a gyerekvállalás kínzó vágyáról, a rejtőzködésről, a propaganda és a gyűlöletbeszéd hatásairól és azokról a szerelmes pillanatokról szól Kupihár Rebeka A heterók istenéhez című verseskötete, amik miatt mégis megéri. Interjú.