2007. június. 20. 10:18
hvg.hu
Utolsó frissítés: 2007. június. 20. 10:11
Gasztro
Expedíciós kóstoló a Góbi-sivatagból
A Szilasfood-Lucullus Góbi-expedíció tagjai túl vannak tervezett ezer kilométeres távuk egyharmadán. Útjuk a Keselyűk völgyén át – ahol az óriási sziklák között vastag jégpáncél tette próbára a lovasokat – Bayanzagba, a világ leggazdagabb dinoszauruszcsont-lelőhelyére, majd Khongoriin Els-be, az „égigérő” dűnék vidékére vezetett.
© www.gobi.hu |
Megkóstolták a cojvant, a kissé száraz, tésztás, burgonyás, juhhúsos egytálételt, amelyet a nomád családok lótrágyával fűtött, úgynevezett árvaganéj tűzhelyen főznek. Elkészült az első mongol-magyar fúziós fogás is: gulyásleves a helyi szárított birkahúsból, manzsinnal – karalábészerű gyökérrel – és hazai édes-nemes paprikával.
Gasztro
hvg.hu
2007. június. 11. 16:42
Paprikás csirke a Góbi-sivatagban
Gasztro
Szikora Katalin
2007. június. 06. 15:51
Szeretünk enni, főzni és vendéglőbe is járunk
Gasztro
hvg.hu
2007. június. 11. 17:21
Sörünnep a Budai Várban
Gasztro
hvg.hu
2007. május. 25. 11:00
Trópusi ízek az agárdi pálinkaműhelyből
Gasztro
hvg.hu
2007. május. 30. 08:46
Minőségi kávézás, egyedülálló szervírozásban
Gasztro
hvg.hu
2007. június. 06. 19:15
Bországgyűlés a Városligetben, csülök a buciban
Gasztro
2007. június. 19. 18:15
Czigle Fesztivál 2007
Plázs
MTI
2007. május. 29. 13:10
Mi ellen véd az extraszűz olívaolaj?
Gasztro
hvg.hu
2007. június. 01. 10:46
Kedvenc földim az eper: eperfesztivál
Gasztro
Szikora Katalin
2007. június. 13. 09:03