Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#tökéletes

Élet+Stílus -gy-

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Hogy miért eszünk karácsonykor töltött káposztát, annak a hallal ellentétben, nem sok magyarázatára bukkantunk. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az év végi disznóvágások nyomán vívta ki helyét az ünnepi asztalon, hiszen volt bőven friss hús, kolbász, ami a káposztába kerülhetett. Némely egészségtudatosok szerint a savanyú káposzta magas C-vitamin tartalma is közrejátszhatott a dologban. Persze, hogy a téli vitaminbombából mennyi marad a komótos főzés után, azt ne firtassuk...

Élet+Stílus hvg.hu

Tökéletes mákos guba - recept

Bármely hétköznap is szeretjük, de a bisztrók étlapjain teljes létjogosultságot szerzett meleg desszert ilyen tájt az ünnepi menükben sem mellékszereplő. S otthon is könnyen összedobható, és felturbózható. Kezdő és haladó gubázók most a profiktól kapnak receptet.

Élet+Stílus Marton Levente

Tökéletes kacsamellet készítünk – recept

Konfitálni általában kacsacombot szoktak, a kacsamellet e téren valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag diszkriminálják, kész gasztronómiai szexizmus. De éppen azért, mert karácsonyra tökéletes kell, leszámolunk ezzel a sztereotipiával. S megmutatjuk, hogy ezt is lehet, ráadásul a saját konyhánkban.

Élet+Stílus Haulitus Anikó

Tökéletes nyári fogások zöldbabbal - recept

A zöldbab, még ha éppen sárga is, az egyik legszuperebb nyári alapanyag. Ahogy trendi dietetikusok mondani szokták:”törődik a vonalainkkal”. S különösebb vajákolás nélkül könnyen, gyorsan összedobható belőle vacsora, ebéd.

Élet+Stílus Haulitus Anikó

Tökéletes zöld levelek – recept

Élénkzöld, ovális levelek, bébi változatban is – melyik zöldség ez? Gyengébbek kedvéért felemlegethetjük Popeye-t, és hozzátehetjük, hogy sokak gyerekkorának egyik legpfújosabb főzeléke készült belőle. Felnőttként viszont sokan megszerették.

Élet+Stílus Haulitus Anikó

Tökéletesen retkesek lettünk - recept

Miközben éppen kitört a gourmet láz a Millenárison, mi a szomszédos piacon tettünk a kosarunkba pár csokornyi pirosló, gömbölyded retket. Régebben csak a párizsis zsömlébe és a vajas kenyérre karikáztuk. Aztán már salátákba is kevertük, ma meg étlapokról választjuk sütve, párolva, marinálva. Rákattantunk, van néhány tippünk.