Tech hvg.hu 2021. június. 10. 18:03

Olyan kérdést tett fel a republikánus képviselő a klímaváltozásról, ami után nehéz volt megszólalni – videó

A texasi republikánus politikus, Louie Gohmert egy kongresszusi meghallgatáson érdeklődött arról, lehetne-e módosítani a Föld és/vagy a Hold pályáján.

Számos ötlet felvetődött már arra, hogy hogyan lehetne visszafogni a globális felmelegedést. A legfontosabb az lenne, hogy minden eddiginél kisebbre vegyük vissza az üvegházhatású gázok kibocsátását, de módot kellene találni arra is, hogy valahogyan kivonjuk a légkörben felgyülemlett szén-dioxidot. Emellett hallhattunk már olyan elképzelést is, hogy a világűrben kellene blokkolni a Földet elérő napsugarak egy részét. Az egyik amerikai republikánus kongresszusi képviselő, Louie Gohmert azonban egy egészen egyedi ideával állt elő.

A fentiek és Gohmert elképzelése között a legnagyobb különbség az, hogy utóbbi sajnos kevésbé tűnik megvalósíthatónak. A Gizmodo beszámolója szerint a politikus az Egyesült Államok Erdészeti Szolgálatának kongresszusi meghallgatásán arról érdeklődött Jennifer Eberlientől, az erdészet munkatársától, hogy

volna-e arra lehetőség, hogy a Föld és/vagy a Hold pályáján módosítanak egy kicsit, hogy ezzel semlegesítsék a globális felmelegedés hatásait.

Eberlien némi hezitálás után mosolyogva csak annyit válaszolt, hogy értesíteni fogja a politikust, ha történik előrelépés az ügyben. Ghomert kérdése 1:18:51-nél kezdődik:

Hogy trollkodott-e Ghomert, vagy tényleg komolyan kérdezte, amit kérdezett, nem tudni. A politikus a kérdése előtt az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA korábbi vezetőjére – valószínűleg Jim Bridenstine-re – hivatkozott, akitől azt hallotta, hogy a Föld Nap körüli pályája, valamint a Hold Föld körüli pályája is módosul, valamint nemrég egy jelentős napkitörés is történt.

Ghomert mindenesetre azzal zárta le a dolgot, hogy mindenképpen szeretne tudni arról, hogyha ez a terv lehetséges.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Nagyítás Máté Péter 2021. június. 18. 20:00

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Többek között Krúbi és a 30Y koncertjével startolt el a szezon első fesztiválja Orfűn. A MiniFishingen szombat hajnalig közel 30 zenekar lép még színpadra, mi is ott jártunk, hogy újra átéljük a koncertélményt.