Tech hvg.hu 2021. március. 16. 17:12

A 12 éven aluli gyerekeken is elkezdik tesztelni a Moderna vakcináját

A KidCOVE néven indult kutatásba közel 7000 gyereket vonnak be, akik eltérő mennyiségű oltóanyagot fognak kapni.

A hat hónapnál idősebb, de 12 évnél fiatalabb korosztálynál is elkezdi vizsgálni a koronavírus-fertőzés elleni védőoltása hatásosságát a Moderna. Az mRNS-1273 elnevezésű vakcinát jelenleg a 18, illetve annál idősebb pácienseknek adják be.

A KidCOVE néven indult kutatásban 6750 egészséges gyereket oltanak be a Moderna vakcinájával az Egyesült Államokban és Kanadában. A kicsiket két csoportban oltják be, 28 nap különbséggel. A kétévesnél idősebbek, de 12 évesnél fiatalabbak 50 vagy 100 mikrogrammos dózist kapnak, a hat hónapnál idősebb, de két évnél fiatalabbak 25, 50 vagy 100 mikrogrammost.

A kísérletben résztvevő gyerekeket a második vakcina beadása után 12 hónapig figyelik majd. Különböző vizsgálatokon is részt kell majd venniük, a szüleikkel együtt. A Moderna tőlük azt kérte, hogy minden lehetséges jelenségről készítsenek naplóbejegyzést az okostelefonjukba, majd – ha vannak ilyenek – osszák meg őket a cég illetékesével.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés