Tech hvg.hu 2020. szeptember. 09. 12:19

Naponta 70 ezer hackertámadás éri Fehéroroszországot

Augusztus 8-a és szeptember 7-e között első számú kibercélponttá vált Fehéroroszország, az Európát ért összes támadás 20 százalékát kapták a nyakukba.

Jelen állás szerint nehéz megmondani, hová fut majd ki a fehéroroszországi helyzet, de az biztos, hogy a diktátor Aljakszandr Lukasenka ellen tüntetőknek egyre nehezebb a dolguk. Egy ellenzéki vezetőt nemrég álarcosok raboltak el, a tüntetők után pedig egy androidos alkalmazás kémkedett.

Az AtlasVPN beszámolója szerint ráadásul Fehéroroszországban az elmúlt 31 napban mintegy 2 125 592 kibertámadást követtek el, ami naponta 68 567 ilyen incidenst jelent. Azt nem tudni, hogy ezek a jelenlegi rezsimet, vagy az ellenzéket célozták-e meg. Hogy ez milyen nagy szám, azt jól mutatja, hogy az Európát ért összes támadás mintegy 19,02 százalékát jelenti, vagyis az első számú célponttá vált az ország. Őket Moldova, Oroszország, Ukrajna és Albánia követi.

A hackerek különböző adathordozókat vettek célba. A legrosszabb nap augusztus 24-e volt, ekkor 83 009 támadás történt. A legenyhébb nap augusztus 11-e volt, a maga 39 200 incidensével.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.