Tech techline.hu 2007. december. 25. 14:03

Írjon naplót a számítógépen, könnyedén!

Mindkét megoldásra kínál kényelmes megoldást a MacJournal, illetve a...

Mindkét megoldásra kínál kényelmes megoldást a MacJournal, illetve a WinJournal. A két program tulajdonképpen megegyezik (legalábbis lehetőségeit illetően), csak az egyik Macen, a másik Windowson fut.
Egy egyszerű Word dokumentumnál sokkal kényelmesebben jegyzetelhetjük le a napi eseményeket velük, ráadásul a visszakeresés, nyomtatás, megosztás is sokkal könnyebb.

Ilyen a Maces verzió...

Átlátható és kereshető formában, minden napra külön feljegyzést készíthetünk, a szövegszerkesztőkben megszokott formázásokkal. De beilleszthetjük a szövegbe egyetlen kattintással az iTunesban/Media Playerben játszott dal címét vagy a böngészőben nézett oldal linkjét. Sőt, akár jelölőnégyzeteket is illeszthetünk a szövegbe, így to-do bejegyzéseket is készíthetünk a naplóban. Teljes képernyős, a szemet pihentető nézetben is jegyzetelhetünk, de ha éppen nincs kedvünk írni, hangjegyzeteket is készíthetünk, egyetlen gombnyomással.

És ilyen, amikor Windows alatt írunk naplót

A bloggerek a bejegyzéseket feltölthetik az internetre (többféle blogmotort is támogat a program), de akár saját HTML sablont is létrehozhatunk és importálhatjuk a programba. Ezen kívül lehetőségünk van Word vagy PDF dokumentumként, Podcastként, esetleg iPod jegyzetként is exportálni.
És ami a legfontosabb, naplónkat titkosíthatjuk és jelszóval védhetjük az illetéktelen olvasók ellen.
A Maceseknek örömhír, hogy a MacJournal a MySpellX helyesírás ellenőrzővel is együttműködik, így az utókorra hibátlan naplót hagyhatunk, az új verzió pedig már OS X Leopard kompatibilis.
Ha nem írunk naplót, a két program jegyzeteléshez is kitűnő választás!


Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.