Kult hvg.hu 2021. január. 18. 08:30

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

A színész szerint egész életében az orosz szisztéma szerint oltották, kitart emellett.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Kétszer is megfertőződött egymás után a koronavírussal – mondta Eperjes Károly a Sonline.hu-nak. A színész szerint a második esetben sokkal erőteljesebb tünetei voltak, és tovább is tartott.

Eperjes azt is elmondta, hogy szeretné magát beoltatni, de mivel átesett a betegségen, így várnia kell.

A színész az orosz vakcinára tenné a voksát, mert mint elmondta: egész életében az orosz szisztéma alapján volt beoltva mindenféle ellen. Szerinte a gyerekkori oltásaink mind onnan valók voltak, és beváltak.

Ezért nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom, ha megengedik

– mondta.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.