Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 22. 13:39

A budavári Városházára is kikerült a szivárványos zászló

V. Naszályi Márta polgármester azt üzeni, hogy aki le akarja szedni, az a portán kérhet létrát.

Ma lenne a Budapest Pride felvonulás, ezért az I. kerület is kitűzte a szivárványos zászlót a Polgármesteri Hivatal épületére – írta Facebook-oldalán V. Naszályi Márta. A polgármester szerint a zászlóval azt fejezik ki, hogy a Budavári Önkormányzat büszke a kerület sokszínűségére, hogy az I. kerületben mindenki emelt fővel járhat, mert „kiállunk a méltóságáért, hogy közöttünk mindenkinek helye van, itt mindenki szabadon vállalhatja önmagát”.

A politikus hozzátette, hogy sok tévhit forog közszájon a zászlóval és a Pride-dal kapcsolatban. Egyik az, hogy ez a melegség propagandája lenne. Szerinte azonban a melegséget nem lehet reklámozni, ahogyan a heteroszexualitást sem, hiszen nem választja senki, a szexuális orientációnkkal együtt születünk.

„A Pride azt üzeni, hogy gyere, legyél büszke és boldog úgy, amilyen vagy” – tette hozzá.

V. Naszályi elmondta, hogy az előző években többször is sikerült részt vennie „ezen a felszabadult és örömteli felvonuláson”,

a járványhelyzet egyik nagy vesztesége, hogy nem lehet idén megtartani.

A polgármester az elmúlt hét tapasztalataiból okulva üzent azoknak is, akik le akarnák szedni a lobogót. Ők a portán kérhetnek létrát, de azt ajánlja, hogy mielőtt felmásznának rá, gondolják végig, hogy valaha az életükben megalázták vagy kirekesztették-e őket valamiért az iskolában, a munkahelyen vagy bárhol!

„Érezted-e magad egyedül, megszégyenülve és megbélyegezve? Szeretnéd-e megint így érezni magad vagy szeretnél-e ilyen élményeket a saját gyerekednek? Olyan országot akarsz-e létrehozni, ahol félni és bujkálni kell? Mert hiába érzed ma úgy, hogy a „jó többséghez” tartozol, egy olyan társadalomban, ahol elfogadjuk, hogy a másikat szabad megbélyegezni és kirekeszteni, mindig meg fogják találni, hogy te miben vagy más” – zárta bejegyzését V. Naszályi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság Balla Györgyi 2021. április. 20. 12:20

„Ez a békásmegyeri lakótelep a Balaton-parton” – új lakópark ellen tiltakoznak a helyiek Siófokon

Siófokon van az egyetlen olyan terület a Balatonnál, amelyen megengedett az akár 24 méter magas toronyház építése is. Van olyan befektető, aki élne a lehetőséggel, a helyiek tiltakoznak a beépítés ellen. Az önkormányzat pedig nem szeretne fellépni ellene, mert fél, hogy olyan kártérítést kapna a nyakába, hogy anyagilag az eddiginél is jobban legatyásodna. Mára lényegében minden talpalatnyi földet beépítettek a Balatonnál, az ingatlanárak pedig az egekben.