Magyarország rendezheti meg 2016-ban a Bocuse d'Or Europe-t - jelentették be Stockholmban, a szakácsverseny csütörtöki európai döntőjében. Ráadásul a magyar Molnár Gábor kijutott a jövő évi nemzetközi döntőbe.
Csütörtökön Stockholmban rendezték meg a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét. A versenyen a magyar szakákcscsapat nem jutott a dobogóra, viszont bejelentették, hogy 2016-ban Budapest rendezheti az európai döntőt. A rendezvényen Schmitt Pál is felbukkant és angolul köszönte meg az elismerést.
A stockholmi döntőben Molnár Gábor képviselte a magyar színeket, aki az első Sirha Budapest kiállításon megtartott Bocuse d'Or magyar döntőn nyerte el az indulás jogát első helyezésével.
A szakácsversenyen húsz ország csapata vett részt, a dobogón a következő sorrend alakult ki: 1. Svédország, 2. Dánia, 3. Norvégia. Magyarország a 9. helyet szerezte meg, és mivel tizenketten jutnak a jövő január 27-28-i lyoni nemzetközi döntőbe, így a magyarok Széll Tamás után újból résztvevők.
Molnár a GaultMillau.hu oldalt szerkesztő gasztroszakírónak, Molnár B. Tamásnak az eredményhirdetés előtt azt mondta, hogy minden pontosan úgy jött össze, ahogyan tervezték, a mezőny viszont nagyon erős volt, de még ebben a mezőnyben is úgy érezték, hogy döntőbe kell jutniuk.
A versenyen különdíjakat is osztottak, a legjobb hústányért a finnek, a legjobb haltányért a franciák, míg a legjobb commis (segéd) díjat az oroszok kapták.
Széll Tamás, a Michelin-csillagos budapesti Onyx séfje az európai döntőn két éve ugyancsak a 9. helyezést érte el, majd utána a világdöntőben a 10. helyezett lett.
A 2016-os verseny megrendezéséért Budapest és Bécs vetélkedett.