2007. november. 16. 13:00 hvg.hu Utolsó frissítés: 2007. november. 16. 13:40 Gasztro

Új bor, új generáció

Az ínyencek szerint csak lassan, ráérősen szabad ízlelgetni a kellőképpen kiérlelt sajtokat, leginkább egy pohár nemes bor társaságában. Erre kiváló alkalom az immár negyedszerre megrendezendő Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál, ahol két napon át, november 24-25-én egy helyen, a Vörösmarty téri Gerbeaud házban találkozhatnak az érdeklődők a legjobb hazai bor- és sajttermelőkkel.

© out.mcorp.hu
A vendégek megismerkedhetnek a termelőkkel, és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól. A rendezvényen többek között megválasztják az Év sajttermelőjét és az Év legjobb újborát. A borverseny mottója: Új bor, új generáció – így a bírálóbizottság tagjai kizárólag ifjú borászok lesznek.

A programban egyebek mellett szerepel borturizmus-börze és adventi újbor- és sajtszentelés. Idén a Nemzetközi Szőlő- és Borvárosok (1987-2007) húszéves jubileumi találkozóját is erre az alkalomra szervezik, ahol együtt ünnepelnek a hazai és nemzetközi sikereket elért szőlő- és bortermelők. Többek között képviselteti magát Eger, Tokaj, Villány, Sopron, Balatonfüred, Szekszárd és további tíz város.
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?