A düsseldorfi öreg
Észak-Rajna Wesztfália tartományi székhelye, Düsseldorf a fapados repülőjáratoknak köszönhetően a magyar sörturisták számára is elérhető közelségbe került. Az óváros sörfőzdéiben hétvégeken egyre több honfitársunk kóstolgatja a helybeliek kedvencét.
© www.beerpress.hu |
Nem véletlen hát, hogy a düsseldorfi sörfőzdékből kikerülő vonzó bronz- vagy sötét rézszínű altok teljesen más karakterűek, mint a többi sör. Az első korty finom kesernyéssége nem fedi el az altbier finoman savanykás ízét sem. Az újabb kortyokkal rövidesen erőteljes malátaíz jelentkezik, de a sör utóízét leginkább a zavarba ejtő, szomjoltó savanykásság jellemzi.
© sxc.hu |
Jó, ha tudjuk, hogy Düsseldorfban ismeretlen a korsó fogalma. Az altot kizárólag magas, henger alakú, három decis üvegpohárból isszák, így mindig friss és hűs marad.