2007. május. 15. 10:20
hvg.hu
Utolsó frissítés: 2007. május. 14. 20:35
Gasztro
Különleges gulyás az isztriai étlapokon
Az Isztriai félszigeten a falusi vendéglátó portákon újra az étlapra kerülnek az őshonos szarvasmarhából készült ételek.
© sxc.hu |
A Horvát Idegenforgalmi Közösség zágrábi hírlevele szerint az Isztrián, a falusi turizmussal foglalkozó porták és vendéglők kínálatába ismét fölveszik a hagyományos gulyáslevest, amely az ottani marha húsából készül. A szakembereknek tartott ételbemutatókon a gulyásleves mellett terítékre került a házi tésztával dúsított marhahúsleves, a főtt marha zöldségkörettel, és a marhahús-rolád ízletes mártással. A hírlevél szerint az isztriai marhahús ízletesebb, biológiai tápértéke kedvezőbb, mint más marhahúsoké.
A boskarinból készült ételek mellett ott lesz a vendégfogadók étlapjain a többi isztriai ételkülönlegesség is, mint például a hagyományos manestra (zöldség) leves, illetve a fuzi, vagyis a szarvasgombából és isztriai sonkából készült finomság.
Gasztro
Vétek György
2007. május. 14. 15:03
Bock Cuvée tizenöt tételben
Gasztro
hvg.hu
2007. május. 07. 20:50
Elnökválasztástól a borfaluig
Gasztro
MTI
2007. április. 28. 12:11
Lord Sandwich halálának 215 éves évfordulója
Tech
hvg.hu
2007. május. 09. 16:10
Japán találmány: hideg vízzel forró rizst
Gasztro
MTI
2007. április. 20. 11:30
Sajtparádé és pincérverseny
Gasztro
MTI
2007. május. 05. 12:15
Fogd és vidd: tölcséres pizza turistáknak és időhiányban szenvedőknek
Gasztro
2007. április. 23. 17:10
Az osztrákok kampányt kezdenek a bécsi szeletért
Világ
MTI
2007. április. 20. 13:50