2007. május. 14. 15:03
Vétek György
Utolsó frissítés: 2007. május. 14. 14:57
Gasztro
Bock Cuvée tizenöt tételben
Minden borban tükröződik a borász karaktere - vallja Bock József, a vezető villányi borász-triumvirátus tagja, aki éppen tíz esztendeje lett az év borásza, s azóta számos hazai és nemzetközi elismerést gyűjtött be. Meg merte tenni azt, amit Magyarországon más borász még soha: ha szűkebb nyilvánosság előtt is, de végigkóstoltatta tizenöt évjárat borát – a Bock Cuvée-t 1991-től 2005-ig.
Engedte, hogy a borértő és/vagy borszerető publikum utólag válasszon magának kedvencet a másfél évtized terméséből. A cél az volt, hogy utólag is megerősítse, vagy akár megkérdőjelezze a korábbi elismeréseket, felfedezze az esetleg méltatlanul „elfeledett” évjáratokat.
A Bock bisztróban és a Corinthia Grand Hotelben a napokban tartott két vertikális borkóstoló arra is kiváló alkalmat adott, hogy az igazán hozzáértők nyomon követhessék az időközben bekövetkezett technológiai változásokat. A cuvée mai karakterének kialakulását, vagy éppen azt, milyen hatással bírt, amikor a két alapbor, a Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc mellé Merlot is társult.
Gasztro
hvg.hu
2007. április. 25. 12:04
Az Első Pesti Borrandevú
Gasztro
hvg.hu
2007. március. 30. 14:55
Kié a legjobb pálinka?
Gazdaság
MTI
2007. március. 27. 18:52
Zöld utat kapott a bormarketing
Gasztro
hvg.hu
2007. május. 07. 20:50
Elnökválasztástól a borfaluig
Gasztro
2007. március. 26. 16:50
„Boxi” lett a legjobb borász
Gasztro
hvg.hu
2007. április. 11. 16:16