2007. május. 07. 14:40
Utolsó frissítés: 2007. május. 07. 16:47
Gasztro
Kvargli kavalkád
A pilseni sör és a karlsbadi keserűlikőr után Csehország talán harmadik legismertebb élelmiszeripari exportcikke az Olmützi kvargli. Pedig nem is ott készítik.
© Vétek György |
Egykoron Olomouc – vagy ahogyan nagyanyáink nevezték: Olmütz – környékén sokfelé érlelték, de ma már csak az 1876-ban alapított lošticei sajtgyárban készítik. Itt viszont számos változatban. Az alapvariációkon (kis- illetve nagyobb pogácsa, lyukas pogácsa, pálcika) kívül ízesített – fokhagymás, paprikás, szalámis stb. –, érlelt, pácolt „kvarglisaláta” is kapható, valamint némileg szelídített illatú ömlesztett kockaformájú, s még tubusos is.
© Vétek György |
Vétek György
Gasztro
hvg.hu
2007. április. 16. 17:17
A kék színt egészségesnek gondolják a fogyasztók
Gasztro
2007. április. 09. 13:53
Juhász Attila mesterszakács titkos receptje
Gasztro
Gyimesi Zsuzsa
2007. április. 24. 17:00
Lustamenü: Tavaszjáró gulyás
Tech
MTI
2007. április. 17. 11:20
Jobb a csoki, mint a csók
Gasztro
MTI
2007. április. 20. 11:30
Sajtparádé és pincérverseny
Vélemény
2007. április. 12. 08:07
Magyar ízek: izraeli bombasiker
Tech
MTI
2007. április. 12. 14:23
Élvezhetetlené válhat a sör és a kenyér a klímaváltozás miatt
Gasztro
2007. május. 02. 13:10
A szezon királynője: a spárga
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. április. 13. 17:26