2007. április. 09. 13:53 Utolsó frissítés: 2007. április. 10. 18:26 Gasztro

Juhász Attila mesterszakács titkos receptje

Juhász Attila a Fóra étterem konyhafőnöke húsvétra egy hétköznapinak nem mondható finomsággal készül, melynek elkészítési módja többé már nem titok.

Zöldséges jércemell mézes tofuval és háromféle mártással

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:
4 db csirkemell
10 dkg aszalt paradicsom
4 levél kelkáposzta
só, bors, currypor
40 dkg sárgarépa
20 dkg tofu,
méz, balzsamecet
10 dkg tejszínes krémsajt,
2 dl száraz fehérbor
 20 dkg kaliforniai paprika,
0,5 dl olívaolaj, fokhagyma
20 dkg angol zeller
8 db óriás olasz kagylótészta
olaj a sütéshez, vaj a zöldségekhez

A csirkemelleket felszúrjuk, megtöltjük kelkáposztával és aszalt paradicsommal. Fûszerezzük, és a tofuval együtt rostlapon vagy kevés olajon megsütjük. A zöldségeket leforrázzuk, vajon megpároljuk. A kagylótésztát kifôzzük, megtöltjük olívaolajon párolt fokhagymás vörös babbal és sajttal, grillezzük.
Háromféle mártást adunk hozzá:
1. Krémsajtot száraz borral felforralunk.
2. Piros kaliforniai paprikát gázlángon feketére sütünk, lemossuk a megfeketedett héjat, fokhagymával és olívaolajjal turmixoljuk.
3. Balzsamecetet felére beforralunk.

Blikk Receptmagazin

hvg360 Ligeti Nagy Tamás 2025. január. 05. 19:30

"Nem csak egy eszköz, hanem ügynök" – Harari elmagyarázza, miért veszélyesebb a mesterséges intelligencia az atombombánál is

Miután az ember lassan beletörődik a múlt megváltoztathatatlanságába, és a jelenben nem igazán érzi jól magát, úgy döntött: a jövőt megtartja magának. Yuval Noah Harari izraeli történész új okoskönyvében az információs hálózatok fejlődését vizsgálva arra jut, lehet, hogy az emberiség történetét Valaki Más írja.