2007. március. 28. 11:50
Gőgh Csilla
Utolsó frissítés: 2007. március. 28. 12:07
Gasztro
Uszályétterem a Dunán
A veszteglő dunai uszályra épített Spoont nem a lapos pénztárcájú embereknek találták ki, az étterem mégsem panaszkodhat vendégforgalmára: felkapott hely lett Budapesten.
© Gőgh Csilla |
rendszeresen tartanak üzleti
tárgyalásokat és rendezvényeket is a kiérdemesült uszályon.
Belépéskor a személyzetből többen fogadják a vendéget. Mi tagadás, jól esik. Az étterem igazából két egymástól kissé eltérő stlílusú részből áll. A „fine dining” elegánsabb éttermi rész visszafogott szolid hangulatot áraszt, a másik éttermi részbe modernebb, minimál neobarokk stílusú berendezés került. A lakberendezők ízlését dícsérik a falakon vaskos barokk keretben lógó, fényjátékokkal komponált képek, amelyek igazán egyedi összképet varázsolnak a helyiségnek.
Nem tetszett: |
Kicsit nagyra sikeredett az étterem, így még ha viszonylag sokan is étkeznek benne, az üresség látszatát kelti, főleg napközben. |
© Gőgh Csilla |
Napi ajánlatok mellett igaz gourmandoknak állították össze a fogásokat. A mézes-gyömbéres sütőtök krémlevest például Szent Jakab kagylóval bolondították meg: az eredmény figyelemreméltó. A főételek közül a marinált királyrák füstölt vajhallal, ruccolás capresével érdekes kombináció, csakúgy, mint a rozmaringos szarvasgerinc szeletek sherrys friss eperrel, pisztáciás burgonyafánkkal. A desszertek közül érdemes megkóstolni a gesztenyés tiramisut belga csokoládéval.
Jellemzők:
Egy fő átlagfogyasztása itallal kb.: 10 000-12 000 Ft
Presszókávé: 450 Ft
Elegancia (max. 5X): XXXX
Hangulat: elegáns
Konyha: nemzetközi
hvg.hu tetszési index (max. 10X): XXXXXXXX
Bankkártyák elfogadása: Visa, Electro
Elérhetőség:
Cím: V. ker. Budapest, Vigadó tér 3. (kikötő a Lánchídnál)
Tel.: 411-0933, 411-09-34
Nyitva: minden nap 12-16, 18-24 óráig.
Web.: www.spooncafe.hu
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. március. 22. 09:00
Articsóka: ahol a csokigombóc receptjét titkosították
Gasztro
hvg.hu
2007. március. 29. 09:01
Ananász, a fogyókúrázók kedvence
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. március. 21. 17:04
"Egy vendéglátósnak ma már az élményt kell eladnia"
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. március. 22. 14:46
Cheho: bevetés előtti hangulatalapozó
Gasztro
hvg.hu
2007. március. 27. 08:00
Konyhalesen: a Spoon hajó receptjeiből
Gasztro
Kovács Gábor
2007. március. 21. 12:24