2007. március. 28. 11:50 Gőgh Csilla Utolsó frissítés: 2007. március. 28. 12:07 Gasztro

Uszályétterem a Dunán

A veszteglő dunai uszályra épített Spoont nem a lapos pénztárcájú embereknek találták ki, az étterem mégsem panaszkodhat vendégforgalmára: felkapott hely lett Budapesten.

© Gőgh Csilla
A parthoz láncolt  uszályon háromszintes szórakozóhely fogadja a vendégeket   étteremmel, bárral, terasszal. A szakma kezdeti borús jövendölései nem váltak be, az étterem kedvelt a vendégek körében, emellett
 rendszeresen tartanak üzleti 
tárgyalásokat  és rendezvényeket is a kiérdemesült uszályon. 

Belépéskor a személyzetből többen fogadják a vendéget. Mi tagadás, jól esik.  Az étterem igazából két egymástól kissé eltérő stlílusú részből áll. A „fine dining” elegánsabb éttermi rész visszafogott szolid hangulatot áraszt, a másik éttermi részbe modernebb, minimál neobarokk stílusú berendezés került. A lakberendezők ízlését dícsérik a falakon vaskos barokk keretben lógó,  fényjátékokkal komponált képek, amelyek igazán egyedi összképet varázsolnak a helyiségnek.

Nem tetszett:
Kicsit nagyra sikeredett az étterem, így még ha viszonylag sokan is étkeznek benne, az üresség látszatát kelti, főleg napközben.
A táncteremnek is beillő helyiség orrában találjuk a bárt hatalmas, ezerliteres akvárium társaságában.  Ebben  a megszokott aranyhalak helyett tűzhalak uszkálnak.  Az étterem üveg ablakaiból a Várra, a Lánchídra, a budai Duna-partra lehet kikandikálni. Még a mellékhelységekből is kivételesen vonzó panoráma tárul elénk.

© Gőgh Csilla
A 250 fős télikert a jó idő beálltával terasszá alakul, melyre lifttel is felmehetünk. Lefele haladva a legalsó szintig,  az Orientál klub párnái, berendezése és a falra festett  meserészletek  az Ezeregy-éjszaka hangulatát idézik. Érdekes belsőépítészeti megoldásokkal is találkozhatunk. A mennyezeten,  a hajlított plexinek köszönhetően,  sajátos formában tükröződnek a berendezések.

Ételtárlat

Napi ajánlatok mellett igaz gourmandoknak állították össze a fogásokat. A mézes-gyömbéres sütőtök krémlevest például Szent Jakab kagylóval bolondították meg: az eredmény  figyelemreméltó. A főételek közül a marinált királyrák füstölt vajhallal, ruccolás capresével érdekes kombináció, csakúgy, mint a rozmaringos szarvasgerinc szeletek sherrys friss eperrel, pisztáciás burgonyafánkkal. A desszertek közül érdemes megkóstolni a gesztenyés tiramisut belga csokoládéval.


Jellemzők:

Egy fő átlagfogyasztása itallal kb.: 10 000-12 000 Ft
Presszókávé: 450 Ft
Elegancia (max. 5X): XXXX
Hangulat: elegáns
Konyha: nemzetközi
hvg.hu tetszési index (max. 10X): XXXXXXXX
Bankkártyák elfogadása: Visa, Electro

Elérhetőség:

Cím: V. ker. Budapest, Vigadó tér 3. (kikötő a Lánchídnál)
Tel.: 411-0933, 411-09-34
Nyitva: minden nap 12-16, 18-24 óráig.
Web.:
www.spooncafe.hu