Tech hvg.hu 2021. január. 13. 07:16

A YouTube felfüggesztette Trump csatornáját

Egyelőre egy hétre tiltották ki az elnököt, mert az egyik videója erőszakra buzdított.

Felfüggesztette a YouTube Donald Trump csatornáját legalább egy hétre a felhasználói szabályzat megsértése miatt – közölte a szolgáltató a CNN-nel.

A Youtube szerint az amerikai elnök egyik nemrég közzétett videója erőszakra buzdított, az ominózus tartalmat eltávolították az oldalról. Azt is közölték, hogy az egy hetes tiltás meghosszabbítható.

Trump lassan az összes nagyobb közösségi oldalról kiszorul, miután egy hete a szimpatizánsai megrohamozták a Captioliumot. Ezek után a Twitter és a Facebook is úgy döntött, blokkolja a fiókjait. A Twitter először csak átmenetileg zárta ki a platformról, majd végleg törölte a fiókját, míg a Facebook először 24 órára, aztán határozatlan időre tiltotta le.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
Nagyítás hvg.hu 2021. január. 24. 20:00

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Becslések szerint a 20. század elején 20–50 millió ember halálát okozta az emberiség írott történelmének második legsúlyosabb járványa, a spanyolnátha. A vírustörzs ugyan különbözik, a mindennapokban mégis nagy volt a hasonlóság a 100 évvel ezelőtti és a mostani mindennapok között. Helytelenül hordott maszkok, karantén és járványkórházak – Nagyítás fotógaléria.