Sport hvg.hu 2021. május. 04. 18:52

Nemzeti Sport: Kitiltották minden úszóeseményről Gyárfás Tamást, aki szerint csak felfüggesztették

Ez azt jelentené, hogy a május 10-én kezdődő budapesti Európa-bajnokságon sem vehetne részt a FINA egykori alelnöke, de erről a szervezők szerint szó sincs, ugyanis a sportág évtizedes barátjaként megjelenhet.

A Nemzeti Sport információi szerint Gyárfás Tamást kitiltották minden úszóeseményről. Ez azt jelenti, hogy egyetlen, a FINA vagy tagszövetségei által rendezett vízisporteseményre sem léphet be a magyar sportvezető.

A tiltás azt jelentheti, hogy a május 10-én kezdődő budapesti Európa-bajnokságon sem vehet részt Gyárfás.

Ez azért is érdekes, mert a magyar sportvezető, korábban a FINA alelnöke is volt, és formálisan most is tagja a világszövetség vezetőségének. Ennek a tiszteletbeli tagságnak valószínűleg a júniusban esedékes tisztújítás vethet véget.

A FINA egyelőre nem kommentálta a hírt, de köze lehet ahhoz, hogy Gyárfást jelenleg is azzal vádolják Magyarországon, hogy 1998-ban megbízta Tasnádi Pétert, majd Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenlábasát, Fenyő Jánost.

Gyárfás a hvg.hu-nak elküldött közleményében reagált: elmondta, hogy ugyan a végrehajtó bizottság felfüggesztette tagságát, de a FINA nem tiltotta ki őt a rendezvényeiről, és nem tudja, hogy honnan származhatott ez az információ, emellett bármilyen vizes eseményen részt vehet továbbra is. "Alig három hét múlva zajlik a Dohában a FINA választó közgyűlése. A mandátuma addig tartott volna. Gyárfás 12 évig volt a FINA Bureau tagja. A Nemzetközi Úszó Szövetség, az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartva a legnehezebb időszakban is kiállt mellette" - áll a közleményben.

A LEN részéről is reagált a sajtóosztály: "Annyit szeretnénk hozzátenni a ma este Gyárfás Tamás és a FINA döntése kapcsán napvilágot látott információkhoz, hogy a LEN részéről nincs szó arról, hogy Gyárfás Tamás ne vehetne részt az úszó Európa-bajnokságon. Gyárfás Tamás jelenleg a LEN Bureau tagja, mint az előző ciklus gazdasági vezetője, azaz minden Bureau ülésen részt vesz, és így a LEN eseményein is. A bírósági ügy lezárultáig érvényes FINA-felfüggesztés mint FINA-tisztviselőre vonatkozik, de a vizes sportágak évtizedes barátjaként nyilván megjelenhet a viadalokon" - áll a közleményben.

sport

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.