Sport hvg.hu 2021. január. 20. 15:38

Tükörsima magyar győzelem a női vízilabdázók kvalifikációs tornáján a kazahok ellen

A magyar csapat 23:6-ra győzte le a kazah válogatottat a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Az izraeliek legyőzése után Kazahsztán legjobbjai ellen játszott a magyar női vízilabda-válogatott. A mérkőzést a magyarok nyerték 23:6-os eredménnyel.

A meccs már az első negyedben eldőlt: alig pár perc alatt a magyar csapat már 4:0-ra vezetett. Az első negyedben a kazah csapat mindössze két gólt tudott lőni, Yeremina nevű centerük pedig már ekkor kipontozódott. A kazahok büntetőt is rontottak, Roga nem tudott öt méterről a kapuba találni.

A mérkőzést vezető japán–román bírópáros gyakran szakította meg a játékot, szinte minden apróbb szabálytalanságért fújtak, a meccs ennek ellenére nem volt durva.

A kazah nemzeti csapat a második negyedben kezdett el éledezni. Bár a magyarok kezdtek jobban, és Greta Gurisatti gyorsan tudta belőni a nyolcadik gólt, ezt követően Muratalyeva és Turova is a hálóba talált. A kazahok viszont újfent büntetőt rontottak: az ötméteres a kaput sem találta el. Rövid magyar időkérést követően mindössze pár másodperccel viszont megint a magyar csapat kezdeményezett: Keszthelyi Rita szinte azonnal be tudta lőni a helyzetét. Később betalált a korábban büntetőt rontó Leimeter Dóra, a negyed utolsó három másodpercében pedig Keszthelyi volt ismét eredményes: a második negyed végén 13:5 volt az állás.

A harmadik negyedben kissé alábbhagyott a játék irama: mindössze hat gól született, egy a kazah, öt a magyar csapat révén. A kazahok csak büntetőből találtak be, Roga tudta értékesíteni az ötméterest.

Nem hozott komoly változást a negyedik negyed sem: a játék lassan indult be, azonban a kazah kapu előtt teljesen üresen maradt minden támadó, így a kazah edző időt kért. Kéréseit a csapata feltehetően nem teljesítette, ugyanis röviddel az időkérés után Roga és Turava is kipontozódott. A magyar csapat hatalmas előnyét pedig tovább növelte: a meccs végeredménye 23:6 lett.

Bíró Attila szövetségi kapitány csapata ezzel a győzelemmel tovább menetel a trieszti tornán, ahol döntőbe kell jutnia ahhoz, hogy kvótát szerezzen a 2021-re halasztott olimpiára. A magyar csapat kedden Izraelt győzte le 27-2-re.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

sport

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság Balla Györgyi 2021. április. 20. 12:20

„Ez a békásmegyeri lakótelep a Balaton-parton” – új lakópark ellen tiltakoznak a helyiek Siófokon

Siófokon van az egyetlen olyan terület a Balatonnál, amelyen megengedett az akár 24 méter magas toronyház építése is. Van olyan befektető, aki élne a lehetőséggel, a helyiek tiltakoznak a beépítés ellen. Az önkormányzat pedig nem szeretne fellépni ellene, mert fél, hogy olyan kártérítést kapna a nyakába, hogy anyagilag az eddiginél is jobban legatyásodna. Mára lényegében minden talpalatnyi földet beépítettek a Balatonnál, az ingatlanárak pedig az egekben.