Plázs travelline.hu 2009. november. 12. 13:21

Gyros és tzatziki a Dunakorzón

A Görög Köztársaság Budapesti Nagykövetségének és a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének szervezésében...

Creative Commons

A Görög Köztársaság Budapesti Nagykövetségének és a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének szervezésében november 16-21. között Görögország ízei várják a vendégeket a Marriott szálloda Peppers Mediterrán Grill éttermében.
A pezsgő hangulatú Peppers étterem konyhájába Görögországból érkeznek mesterszakácsok, hogy eredeti hozzávalókból igazi görög ínyencfalatokat készítsenek el a magyar közönség számára.

Kis ízelítő a menüből: tradicionális recept alapján korfui paradicsomos marhahús tésztával, spenótos pite, rizzsel és kaporral töltött szőlőlevél, paradicsomos, borral flambírozott rák, ahogy azt a Piraeusi kikötőben készítik, töltött paradicsom valamint sajttal és spenóttal töltött grillezett tintahal.
5000 év hamisítatlan ízei, egészséges fogások, aranyló méz, szűz olívaolaj, tengeri halak és a szárazföld valamint a szigetek híres borai mind-mind kóstolóra csábítanak.

Panagiotis Skordas, a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének vezetője az idei marketing kampány záró akkordjaként fontosnak tartja, hogy a Görög Gasztronómiai Hét által a mediterrán életérzés télen is átjárja a magyar szíveket és ezáltal Görögország tovább erősítse előkelő helyét a legnépszerűbb úti célok rangsorán.

Őexcellenciája Spyridon Georgiles, a Görög Köztársaság budapesti Nagykövete szerint különös jelentőséggel bír, hogy a két ország között fennmaradjon és megerősödjön a hosszú évek óta meglévő, kiváló turisztikai, gazdasági és kereskedelmi kapcsolat. Az idei év erőteljes ország imázs kampánya is főként ezeket a célokat hivatott megvalósítani.