Meghalt Alan Parker, az Evita rendezője
Kult hvg.hu 2020. július. 31. 18:38

Meghalt Alan Parker, az Evita rendezője

A brit alkotó 76 éves volt.

Hosszú betegség után elhunyt Alan Parker, közölte a The Guardian. A brit filmrendező nevéhez két Oscar-díjra jelölt alkotás, az Éjféli expressz és a Lángoló Mississippi fűződik. De ő rendezte a Madonna főszereplésével készült, Budapesten forgatott Evitát, ahogy a Pink Floyd: A fal, a Promenád a gyönyörbe, a Bugsy Malone, az Angyalszív vagy a Madárka című filmeket is.

Utolsó munkája a Kevin Spacey főszereplésével készült David Gale élete volt.

Alan Parker 2013 márciusában Magyarországon tartott egy mesterkurzust a Filmíró Hétvége keretein belül, ugyanebben az évben megkapta a brit filmakadémia életműdíját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!