Vállalkozás hvg.hu 2021. április. 08. 05:39

Már Pekingben él a világ legtöbb milliárdosa

Annyira jól ment a tavalyi év a kínaiaknak, hogy ők adták a legtöbb új milliárdost, fővárosuk pedig megelőzte New Yorkot.

Megelőzte Peking New Yorkot a dollármilliárdosok listáján New Yorkot, így most már a Forbes szerint Kína fővárosában él a legtöbb szupergazdag a világon. Ráadásul a növekedés is ijesztően gyors: az előző évhez képest harminchárommal több él ott, így összesen most száz. Ez eggyel több, mint az Egyesült Államok gazdasági központjában.

A BBC szerint Kínában a koronavírus gyors visszaszorítása, a tech-cégek és a tőzsdék felemelkedése segített nagyon sokat, bár azt is hozzá kell tenni, hogy New York 99 dollármilliárdosa összességében több pénzt birtokol, mint Pekingé (80 milliárd dollár az ötvennel szemben).

Peking leggazdagabbja a TikTok alkalmazás mögött álló Csang Ji-ming lett, ő egy év alatt megduplázta vagyonát, így lett 35,6 milliárdja.

A listán Makaót és Hongkongot is teljesen magába foglaló Kína is jól teljesített, hiszen ők adták a legtöbb új milliárdost: 210 ember lépte át a bűvös határt, de az is sokatmondó adat lehet, hogy világszinten tavaly nagyjából 17 óránként került be valaki újonnan ebbe az elit klubba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.