Vállalkozás hvg.hu 2020. június. 08. 19:06

Újabb 11,8 milliárdot szórt ki kommunikációra Rogán minisztériuma

A Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó cégek újabb megbízást kaptak.

Újabb jelentős összegű szerződést kötött a Miniszterelnöki Kabinetiroda a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel. A kormány honlapjára néhány napja feltöltött dokumentum (pdf) szerint

a két cég összesen 11 811 023 622 forint értékben láthatja el az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatokat”.

A teljesítés végdátuma idén december 31-e.

A május 18-i keltezésű vállalkozó keretszerződés megkötése előtt két másik, december 31-i lejáratú, ugyanilyen tárgyú szerződést is kötött a Rogán Antal vezette kabinetiroda Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó cégekkel.

Annyi pénzt kapott a haveri cég tavaly, amennyiért egy átlag magyar 20 ezer évig dolgozik

Csak plakátkampányokra több mint 30 milliárd forintot kaptak Balásy Gyula cégei.

Az egyik összege forintra megegyezik egy korábbi kontraktuséval, tehát közel 12 milliárd forintos. Azt tavaly december 20-án írták alá. A másikat április 9-én kötötték meg, és 6,3 milliárd forintról szól.

Vagyis csak e feldadatok elvégzésére idén eddig 29 921 259 842 forintot szánt a kormányzat.

A kabinetiroda idén már más témában is szerződött a New Landdel és a Lounge-dzsal, igaz, ennél jóval kisebb értékben: „Az aktív Magyarország népszerűsítésével összefüggő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátását” bízták a két cégre, 39,3 millió forintért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról