Vállalkozás hvg.hu 2014. április. 01. 12:23

Mi számít kézműves kenyérnek, szósznak, sajtnak?

Az ipari módon előállított termék nem kézműves.

A 444.hu találta, hogy március végén életbe lépett a Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, amiből kiderül, “mi tekinthető kézműves (míves) élelmiszernek”. A kézműves (míves) élelmiszerek az élelmiszerláncokat felügyelő államtitkár, Kardeván Endre szerint “általában magas minőségi elvárásoknak eleget téve” készülnek, kisebb mennyiségben, mint a tömegtermékek. Az új irányelv alapján kézműves (míves) élelmiszernek nem nevezhetik azokat, amiket kifejezetten ipari módon állítanak elő. Még akkor sem, ha amúgy kiváló minőségűek is.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?