Itthon hvg.hu 2020. november. 28. 20:10

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A kormány 8-10 nap múlva döntene a karácsonyra tervezett szabályokról.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Szombaton este bejegyzés jelent meg a magyar kormány Facebook-oldalán, amelyben közöle, hogy azt szeretnék, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor.

Azt is hozzátették, hogy erről 8-10 nap múlva hoznának döntést.

A jelenleg érvényes korlátozások december 11-ig érvényesek, ezeknek az esetleges meghosszabbításáról mindenképpen döntene a kormány ezt megelőzően.

Az viszont nem világos, hogy milyen járványügyi adatok alapján tenné ezt, hiszen a fertőzöttek és az elhunytak száma a lezárásokat követően sem csökkent.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról