A Waberer’s-ből való kiszállásra készül a fő tulajdonos
Gazdaság hvg.hu 2020. augusztus. 01. 16:59

A Waberer’s-ből való kiszállásra készül a fő tulajdonos

Kiszállásra készül a Waberer's szállítmányozási cég fő tulajdonosa, a Mid Europa Partners. A cég ezt hivatalosan is megerősítette.

„A Mid Europa a Waberer’s számára megerősítette, hogy megbízta a Rothchild-ot annak érdekében, hogy segítse a Waberer’s-ben meglevő befektetésükkel kapcsolatos stratégiai opciók értékelését, beleértve a társaságban fennálló részesedésük értékesítését” –  olvasható a Budapesti Tőzsdén megjelent közleményben. Egyelőre bizonytalan, hogy a Mid Europa meglévő részesedését egészben, vagy akár részben értékesíti-e.

A Mid Europa Partners már korábban is megkísérelt kiszállni a magyar vállalatból, ám a próbálkozások sikertelenek maradtak. A cég akkor vállalta, hogy 2020-ig a tőzsdén nem értékesít részvényeket, ám megtartotta azt a jogot, hogy a tőzsdén kívül kereshessen kiszállót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!