Gazdaság hvg.hu 2017. december. 22. 17:31

Eucharisztikus kongresszus: az esztergomi érsekség szabad kezet kap

Az új kormányhatározat szerint az érsekség olyan ingatlant vesz meg vagy alakít át, amilyet csak szeretne.

A kormány új határozatot hozott a három héttel ezelőtti helyett, amely 17,9 milliárdról 22 milliárdra emelte a 2020-ban rendezendő katolikus egyházi esemény, az eucharisztikus világkongresszus állami támogatását. 

Ezúttal az összegek nem változtak, de eltűnt az a lista, amely 29 pontban felsorolta a felújítandó vagy felépítendő templomokat, szálláshelyeket és egyéb épületeket. Az új határozatban nem szerepel külön a Budapest V. kerületi, Szent István tér 15. szám alatti társasház főegyházmegyei központ céljából történő megvásárlása és felújítása sem, amelyről a november végi döntés még külön pontban hangsúlyozta, hogy az ingatlan mindenkori átlagos piaci árát ingatlanszakértő véleménye alapján kell meghatározni.

Ezt a részletezést hatályon kívül helyezték, és az új szövegben csak ennyi maradt: „a kormány támogatja, hogy a  2020. évi budapesti Eucharisztikus Világkongresszus sikeres megvalósítása érdekében az  Esztergom-Budapesti Főegyházmegye mint az esemény főszervezője javaslata szerint egyes ingatlanokat átalakítson, felújítson, megvásároljon, valamint az  Esztergom-Budapesti Főegyházmegyének mint az esemény főszervezőjének működéséhez támogatást nyújt” a 2016-2017-ben már kifizetett tételekkel együtt számítva az említett 22 milliárdos értékben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
BANK360 SZEMÉLYI KÖLCSÖN AJÁNLATOK
Személyi kölcsön kalkulátor
Hitel összege (Ft)
Futamidő ()
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.