Másképp kezelik a tojást, mint Európában.
Magyarországon és általában Európában az áruházak nem tartják hűtve a tojást, Amerikában viszont kötelező a frigó használata. Mi a különbség oka, ha ugyanolyan csirke ugyanolyan tojásáról van szó?
Ahogy a Business Insider részletesen elmagyarázza, a két kontinensen más módszerrel védekeznek a szalmonella és egyéb fertőzések ellen, és ez az oka a különbségnek.
Az Egyesült Államokban a tojást megmossák és fertőtlenítőszerrel kezelik, mielőtt a boltba jutna, ettől kezdve azonban muszáj hűtéssel védeni, nehogy megromoljon. Európában a védekezés a csirkefarmhoz kötődik, és az a cél, hogy már a farmról eleve fertőzésmentes tojás kerüljön az értékesítési láncba – így nem kell kezelni. Amerikában olyan csirkefarmok vannak, amelyeken kisebb területről több tojást tudnak beszedni, ám ezek jobban kitettek a szalmonellafertőzésnek. Ezért beszedés után mosni kell azokat és lehűteni, ám az egyszer lehűtött tojásokat már sosem lehet rizikó nélkül két óránál tovább szobahőmérsékleten hagyni.
Ezzel szemben Európában a farmokon kisebb az egy négyzetméterre jutó tojások száma, ám a szalmonellamentességet ott kell biztosítani. Az európai rendszer szerint a tojást nem szabad megmosni, mert azzal lejön a tojás héjáról az a burok, ami gátolja a gyorsabb megromlást, így viszont nem is kell lehűteni.A kormányra hiába számít, aki korszerűsítené az otthonát, de akad pár lehetőség
Nehéz helyzetben van a költségvetés, ezért a kormány a falusi csok és a babaváró kivételével kivezette az ingatlancélú támogatásokat. Az uniós helyreállítási alapból esetleg még sor kerülhet mintegy 20 ezer ingatlan felújítására. Mindenki másnak maradnak a piaci megoldások.