2016. augusztus. 23. 18:17 MTI Utolsó frissítés: 2016. augusztus. 23. 18:16 Gazdaság

Hatalmas logisztikai központtal bővül a ferihegyi reptér

Az 1-es terminál mellett épül meg a logisztikai központ, amit a DHL Express használhat majd.

Új, mintegy 13 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport, az épületet a DHL Express használja majd.

A Budapest Airport az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, az 1-es terminál mellett felépülő központ előkészítése már megkezdődött, szeptemberben adják át a területet a kivitelezőnek. A zöldmezős beruházás összértéke meghaladja a 25 millió eurót, a DHL Express új repülőtéri létesítménye mintegy 300 alkalmazott munkahelyéül szolgál a jövőben. 

A magyar piacon 25 éve jelen lévő német áruszállító vállalat 20 éves bérleti szerződést kötött. A cég jelenleg két repülőgéppel repül Budapestre: egy Airbus A300-600F köti össze Budapestet a cég Lipcsében található európai központjával, egy Boeing 737-es pedig a Magyarországra irányuló árut szállítja Brüsszelből.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a beruházás újabb fontos lépés a repülőtér és a bővülő magyar gazdaság számára is, emellett a magyar-német együttműködés újabb "mintapéldája", amely további növekedést és munkahelyteremtést generál Magyarországon.

Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az új, teljesen automatizált csomagszortírozó rendszer és a megnövelt árufeldolgozó kapacitás lehetővé teszi, hogy hosszabb kiszolgálási időszak legyen, így bővíteni tudják prémium szolgáltatásaik körét és lefedettségét.

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.