2014. november. 12. 14:43 MTI Utolsó frissítés: 2014. november. 12. 14:50 Gazdaság

Több légitársaság is repülne Debrecenből, német járat is indulhat

Több légitársaság érdeklődik a debreceni repülőtér iránt, és várhatóan jövőre új menetrend szerinti járat indulhat a városból - közölte a település polgármestere szerdán a repülőtéren, amikor a Wizz Air légitársaság 250 ezredik utasát köszöntötte.

Papp László (Fidesz-KDNP) nem nevezte meg, hogy milyen légitársaságokkal tárgyalnak, de az MTI érdeklődésére annyit elmondott, várhatóan németországi városba indítanak jövőre új járatot Debrecenből.

Az elmúlt három évben megháromszorozódott a légikikötő utasforgalma, miután a Wizz Air elindította a Debrecen-London, majd a Debrecen-Eindhoven járatokat - mondta a polgármester megemlítve, hogy London Luton repülőterére az év nagy részében naponta, a holland városba pedig heti két alkalommal közlekednek a repülők Debrecenből.

A Wizz Air az elmúlt években Milánóba és Dortmundba is közlekedtetett járatokat Debrecenből, ezeket azonban megszüntette.

Papp László elmondta azt is, hogy a repülőtér utasforgalma év végére eléri a 150 ezret, jövőre pedig 170 ezres utasszámot terveznek. A tárgyalások jelenleg is folynak, és már közel állnak a megállapodásokhoz, ami garantálja majd az utaslétszám bővülését.

A polgármester szerint a másik fejlesztési irány a nemzetközi áruforgalomba való bekapcsolása a légikikötőnek. Megemlítette, hogy már elkészült a repülőtéren a vasúti átrakó, a raktárcsarnokok, s jövő év elején indul az első kamionszállító irányvonat, amely Bécsen át három nagy európai kikötőbe szállítja majd a rakományokat.

Sápi Tamás, a debreceni repülőtér igazgatója hozzátette, jövőre jelentősen növelni kívánják a charterforgalmat. Az idén Törökországba, Bulgáriába és Görögország két szigetére több mint tízezer utast vittek chartergépekkel a nyári időszakban.

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.