2014. január. 27. 12:08 MTI Utolsó frissítés: 2014. január. 27. 12:07 Gazdaság

Összenőtt a vasút és a busz az ország egyik sarkában

Közös, vonatra és autóbuszra is egyaránt érvényes bérletet vezet be a GYSEV és a Vasi Volán, egyelőre csak Püspökmolnári és Szombathely között, de Körmend térségében több települést érintően is hasonló megoldáson gondolkozik a két közlekedési társaság - közölte hétfőn a GYSEV sajtószóvivője.

A kedvezményes kombinált bérletek, amelyek február elsejétől lesznek érvényesek, a GYSEV és a Vasi Volán pénztárainál egyaránt megvásárolhatók - közölte Rázó László a vasúttársaság közleményében.   

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója szerint a kombinált bérlet - amely egyelőre újdonságnak számít az intermodális közlekedésben - a Vasi Volán és a GYSEV közötti példaértékű együttműködés eredménye - idézik a társaság közleményében.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években Körmenden egy modern, intermodális központot alakítottak ki: a vasútállomás mellett autóbusz-pályaudvart építettek, az állomáson pedig közös az utastájékoztatás és a jegyértékesítés. A kombinált bérlet bevezetése szerinte fontos mérföldkő a közösségi közlekedési ágak összehangolásában, egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi az utazást.

A tájékoztatás szerint A GYSEV és a Vasi Volán szerint a jövőben Körmend térségében több viszonylatban is bevezeti a kombinált bérlet lehetőségét. A két közlekedési társaság emellett azt is tervezi, hogy a kombinált bérlettel a későbbiekben akár a vasi megyeszékhely helyi autóbuszjáratait is igénybe vehetik az utasok.

A vasúttársaság közleménye tartalmazza azt is, hogy márciustól várhatóan már kombinált fürdőjegyet is vásárolhatnak az utazók. Ennek lényege, hogy a Répcelakra vonattal érkező utasokat busz szállítja tovább a régió nagyobb gyógy-, és élményfürdőihez kedvezményes áron.

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.