2013. január. 29. 15:57 MTI Utolsó frissítés: 2013. január. 29. 15:53 Gazdaság

Oroszországba irányuló élelmiszerexporttal robbantana bankot a Fidesz

A Fidesz parlamenti frakciója üdvözli, hogy Oroszországban is egyre nagyobb a bizalom a magyar élelmiszerek iránt, ez ugyanis munkahelyeket és további piacokat jelent a magyar gazdáknak - írta közleményben Font Sándor.

Tovább kell növelni az Oroszországba irányuló magyar élelmiszerexportot - közölte Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke, miután kedden véget ért a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság mezőgazdasági munkacsoportjának kétnapos budapesti tanácskozása.

A munkacsoport ülésén részt vevők megállapították: az eddiginél is dinamikusabban fejleszthetők a magyar-orosz agrárkapcsolatok.

A Fidesz parlamenti frakciója üdvözli, hogy Oroszországban is egyre nagyobb a bizalom a magyar élelmiszerek iránt, ez ugyanis munkahelyeket és további piacokat jelent a magyar gazdáknak - írta közleményében a parlament mezőgazdasági bizottságának kormánypárti elnöke.

Font Sándor hangsúlyozta: pártja nagyra értékeli, hogy az Oroszországba irányuló magyar mezőgazdasági export az elmúlt két évben csaknem 20 százalékkal nőtt, a 2011-es magyar élelmiszer-gazdasági export pedig meghaladta a 265 millió dollárt, amely 16 százalékkal magasabb az azt megelőző évhez képest, és a kivitel 2012 első hét hónapjában további 6 százalékkal emelkedett.

A kétoldalú kapcsolatok dinamikus fejlődése, a növekvő export a szakpolitikus szerint azt bizonyítja, hogy "az elmúlt évek bizalomerősítő politikájának lassan beérik a gyümölcse". Hozzátette: "törekvésünk, hogy tovább növeljük exportunkat Oroszország felé, és kihasználjuk azt az előnyünket, hogy a magyar élelmiszer ismert és kedvelt az orosz fogyasztók körében".

zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.