2004. február. 12. 15:26 Utolsó frissítés: 2004. november. 22. 12:00 Gazdaság

Elbocsáthatják a Kométa 400 dolgozóját

A kaposvári húsipari vállalat dolgozóinak csaknem felétől kényszerül megválni, ha belátható időn belül nem kapja vissza az exportjogot - közölte a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön.

A kaposvári Kométa 99 kft. a napokban 400 dolgozó elbocsátását jelentette be a megyei munkaügyi központnak – mondta a cég olasz ügyvezető igazgatója csütörtökön. A jelenlegi helyzetben az elsődleges cél, hogy minél előbb visszakapják az exportengedélyt, és megmentsék a dolgozók munkahelyét – hangsúlyozta Giacomo Pedranzini.



Az olasz tulajdonban lévő húsipari cég exportjogát január 30-án három hónapon belül immár másodszor függesztették fel. A földművelésügyi minisztérium által kijelölt szemlebizottság ezt 26 feltárt hiányossággal magyarázta. A csaknem 900 dolgozót foglalkoztató cég vezetése, miután a múlt hét csütörtökére ígért szemlebizottság nem érkezett meg, úgy döntött, bejelenti az elbocsátásokat a munkaügyi központnál, valamint felére csökkenti a hetenkénti vágások számát. A magyar piac harmadik legnagyobb húsipari cégénél hetente 8 ezer, a múlt évben hozzávetőleg 400 ezer sertést vágtak le.



(MTI)
zöldhasú
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.