Gasztro hvg.hu 2013. május. 16. 18:55

Michelin-csillagosok a Cannes-i Filmfesztiválon

Az idén is az Agora pavilon ad otthont a május 15. és 26. között zajló francia filmes seregszemle összes hivatalos kulináris eseményének. A pavilon konyhájában nyolc Michelin-csillag fényezi a fenséges fogásokat.

Az Agora pavilon, melyet a filmfesztivál hivatalos partnereként az Electrolux két évvel ezelőtt állított fel, a legnagyobb ideiglenes építmény a Croisette mentén. A legforgalmasabb időszakokban 45 szakács és 120 felszolgáló közel 650 vendéget tud egyszerre ellátni az 1000 négyzetméteres pavilonban.
Az elmúlt két évhez hasonlóan, díjnyertes séfek is váltják majd egymást a kulinária ideiglenes otthonában. Mivel az Electrolux az európai Michelin-csillagos éttermek csaknem felének beszállítója, a csapatot a cég állítja fel.
Csillagos desszert a sztároknak
electrolux
Az idén ott lesz többek között a három Michelin-csillagos Anne-Sophie Pic, a két-két Michelin-csillaggal elismert Claude Bosi és Bruno Oger, valamint az egy csillagos testvérpár, Christian és Manuel Costardi.
Anne-Sophie Pic a Délkelet-Franciaországban található Maison Pic nevű éttermével már három Michelin-csillagot nyert el. Ő a negyedik női séf, aki három Michelin-csillaggal büszkélkedhet, és a The World’s 50 Best Restaurants (A világ 50 legjobb étterme) 2011-es listáján elnyerte a legjobb női séfnek járó címet is. Bruno Oger két Michelin-csillagot tudhat a magáénak, és korábban kiérdemelte az Év legjobb francia szakácsa címet. A kreatív fogások összeállításáról ismert Oger a mediterrán ízekből és a helyi alapanyagokból nyeri inspirációját. Claude Bosi a két Michelin-csillagos londoni Hibiscus főszakácsa és tulajdonosa. A Hibiscus többször is bekerült a világ 50 legjobb étterme közé, és innovatív módszereiről híres. Bosi nemrégiben próbálta ki az Electrolux Grand Cuisine termékcsaládját a Hibiscus kísérleti konyhájában. Christian és Manuel Costardi az olaszországi Vercelliben a Ristorante Cinzia éttermet, amely első Michelin-csillagát 2009 novemberében kapta meg. Családjukban a főzésnek már három generációra visszatekintő hagyománya van.