Borozzunk az egészségünkért!
A program célja felhívni a figyelmet a borfogyasztás kedvező élettani és betegségmegelőzési hatásaira.
Az 1992-ben alapított IGP - Nemzetközi Prevenciós Társaság - az egyetlen független, közhasznú európai egészségügyi kommunikációs hálózat, amely az egészségpolitika, a tudomány, a gyógyászat és a gazdaság különböző szegmenseit igyekszik közös platformra hozni és bemutatni az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés fejlesztése érdekében. A szervezet legújabban „Bor és egészség” címmel indított programot.
© sxc.hu |
Ma Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek vezetik a halálozási statisztikát. Egyre többet költünk diagnosztikára és terápiára, ahelyett, hogy hatásos prevenciós programjaink lennének és csökkenne a megbetegedések száma. A mérsékelt borfogyasztás, leginkább a vörösborfogyasztás (napi 1-2 pohár) szignifikánsan csökkenti a kardiovaszkuláris halálozást. Emellett a bor kis mértékben hatásos a csontritkulás, és a különféle daganatos betegségek megelőzésében is.
A program széleskörű megismertetésére munkahelyen és irodaházakban „Happy Hours” rendezvényt, emellett országos ünnepnapot is szerveznek; ez „A nap”, amikor egészségünkre koccintunk.