2007. március. 22. 08:43
hvg.hu
Utolsó frissítés: 2007. március. 22. 11:28
Gasztro
Konyhalesen az Articsókánál
Hoffmann Oszkár, az Articsóka étterem séfje megosztotta velünk a kagylóból készült étel elkészítésí receptjét.
Szent Jakab kagyló cheddar sajttal gratinírozva
Hozzávalók:
25 dkg Szent Jakab kagyló
20 dkg vörös cheddar
6 dkg sárgarépa
5 dkg póréhagyma
8 dkg cukkini
4 dkg angol zeller
6 dkg kaliforniai paprika
1 dkg korinader
1 csomag snidling
1 csomag zöld petrezselyem
2 dkg fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 db lime
1 dl fehérbor
8 cl tejszín
só
Elkészítés:
A kagylót a fűszeres olívaolajban egy órát állni hagyjuk, miután ezzel megvagyunk, a finomra metélt zöldségeket vajon félig megpirítjuk, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. A kagylóhúst a pácolajban elősütjük, majd fehérborral készre pároljuk (kb. 3 percig). A cheddar sajtot a tejszínnel felolvasztjuk. A zöldséget kagylóhéjba, vagy porcelán edénybe halmozzuk, ráhelyezzük a kagylót, bevonjuk a sajttal, majd sütőben 180 fokon 2 perc alatt készre sütjük.
© Stiller Ákos |
25 dkg Szent Jakab kagyló
20 dkg vörös cheddar
6 dkg sárgarépa
5 dkg póréhagyma
8 dkg cukkini
4 dkg angol zeller
6 dkg kaliforniai paprika
1 dkg korinader
1 csomag snidling
1 csomag zöld petrezselyem
2 dkg fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 db lime
1 dl fehérbor
8 cl tejszín
só
Elkészítés:
A kagylót a fűszeres olívaolajban egy órát állni hagyjuk, miután ezzel megvagyunk, a finomra metélt zöldségeket vajon félig megpirítjuk, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. A kagylóhúst a pácolajban elősütjük, majd fehérborral készre pároljuk (kb. 3 percig). A cheddar sajtot a tejszínnel felolvasztjuk. A zöldséget kagylóhéjba, vagy porcelán edénybe halmozzuk, ráhelyezzük a kagylót, bevonjuk a sajttal, majd sütőben 180 fokon 2 perc alatt készre sütjük.