Élet+Stílus hvg.hu 2021. március. 06. 13:17

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

Ötven embernél több nem lehet a nézőtéren és kötelező a maszkviselés.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Majdnem egy év szünet után újra kinyitottak a mozik New Yorkban. Az amerikai metropoliszban a koronavírus-járvány terjedése miatt kellett bezárni a filmszínházakat, de a helyzet javulása miatt – szigorú feltételekkel ugyan – ismét fogadhatnak nézőket.

Ezek közé tartozik, hogy csak 25 százalékos kapacitással működhetnek, egyszerre 50 embernél több nem lehet a moziteremben. A nézőknek kötelező maszkot viselniük, be kell tartaniuk a közösségi távolságtartás szabályait és arra kérik őket, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket – írta a Reuters.

New York lakosai közül rengetegen várták már a nyitást.

„Csodálatos érzés, ahogy megláttam a hírt, 10 perc múlva már vettem is egy jegyet” – mondta egyikük.

A mozik üzemeltetői nem kevésbé lelkesek, a koronavírus-járvány miatt országszerte még a legnagyobb mozihálózatok is a túlélésért küzdenek az Egyesült Államokban.

(Címlapképünk illusztráció.)

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról