Élet+Stílus MTI 2020. december. 03. 09:57

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

Virtuálisan kell sorban állni a megtekintéshez. Nagyon más lesz ez a karácsony.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

Ünnepélyesen felkapcsolták a Rockefeller Center előtt felállított 23 méter magas karácsonyfa fényeit szerdán, bár az idei ünnep a világjárvány miatt eltér a hagyományostól. Idén a fények felkapcsolását a tévé közvetítette, a közönség élőben nem lehetett jelen. A közvetítés alatt előre felvett műsorokkal szórakoztatták a nézőket – énekelt többek között Dolly Parton és Kelly Clarkson –, a környező utcákról sugárzott képeken látni lehetett, mennyire üresek.

Akik januárig meg szeretnék nézni a hatalmas karácsonyfát, követniük kell a világjárvány miatt hozott szabályokat. A tér, vagyis a Center Plaza, ahová a fát felállították, zárva lesz a járókelők előtt, ehelyett fanéző pontokat jelölnek Manhattan belvárosának négy utcájában.

A látogatók virtuálisan állnak sorban, sms-ben értesítik azokat, akik éppen következnek. Egyszerre négyen nézhetik a fát mindössze öt percig, természetesen maszkban és egymástól biztonságos távolságra.

A Rockefeller Centerben dolgozók először 1933-ban állítottak karácsonyfát, azóta ápolják a tradíciót. Idén a fenyőt a New York állambeli Oneontából szállították a városba. Amikor kicsomagolták, az ágak között egy kis fűrészbaglyot találtak, amely étlen-szomjan, de épségben átvészelte a háromnapos szállítást. Ezután állatkórházban ápolták, és már szabadon is engedték.

Végre szabad a Rockefeller Center karácsonyfájában rejtőzködő bagoly

Rocky megerősödött annyira a nagy kaland után, hogy visszaengedjék a természetbe.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Balla István-Csányi Nikolett 2021. április. 19. 06:30

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

Amikor az iskolanyitásról beszélünk, szinte mindig a tanárok és a szülők helyzetén keresztül próbáljuk bemutatni a helyzetet. Mi most kollégáink gyerekeit kérdeztük, hogy örülnek-e az iskolanyitásnak, mi a véleményük az online oktatásról, de azt is megtudtuk, mi zajlik ilyenkor a „fejük kis csücskében”. Videó.