Élet+Stílus hvg.hu 2020. november. 24. 09:34

Melania Trump a járvány ellenére megtartja a karácsonyi rendezvényeket

A Fehér Ház várja a vendégeket.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

Az amerikai egészségügyi hatóságok jó ideje figyelmeztetik az év végi ünnepekre készülő polgárokat arra, hogy az idei ünnepek mások lesznek, és fontos, hogy az összejöveteleket nagyon szűk körben tartsák. Ezek a figyelmeztetések különösen nagy fordulatszámra kapcsoltak a közelgő hálaadás előtt, amikor amerikaiak millió kelnek útra, hogy az ünnepet a családdal töltsék. Ez az, amit idén csak nagyon óvatosan tehetnek meg a járvány miatt. Ha mégis összegyűlnének, akkor azt lehetőség szerint szabadtéren tegyék.

Ez az óvatosság azonban továbbra sem jellemző a Fehér Házra, ahol a figyelmeztetések ellenére megtartják az ünnepi rendezvényeket – beltéren is. A karácsonyi hangulat egy öt és fél méteres fenyő érkezésével indult be.

A first lady, Melania Trump szóvivője azt mondta, az ünnepségeken való részvétel „személyes döntés” lesz, ugyanakkor idén is várják az embereket, akik kíváncsiak Trumpék utolsó karácsonyi dekorációjára.

A Fehér Ház több úgynevezett szuperterjesztő rendezvénynek volt már a helyszíne, a koronavírus megfertőzte többek között az elnököt, a first ladyt és két Trump-fiút is.

A szóvivő hozzátette, hogy a Fehér Ház megteszi a szükséges óvintézkedéseket, távolságtartásra és maszkviseletre kérik a résztvevőket és kézfertőtlenítőket bocsátanak a rendelkezésükre.

Mindeközben a vezető amerikai járványszakértő, Anthony Fauci arra figyelmeztetett, hogy az év végére 300 ezer halottja is lehet a járványnak az Egyesült Államokban, ha nem veszik komolyan az óvintézkedéseket.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról