Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kékfrankos

Élet+Stílus hvg.hu

A borbárok közös bora

Egytőről - tovább pörög a hazai borbárok projektje a Kárpát-medencei szőlőfajták és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése jegyében. Kész a tagok közös bora, és a borbárokban már kóstolható.

Élet+Stílus hvg.hu

Adj nevet a bornak!

Nyolc borbár, egy pince, egy borkereskedés és egy bormédium fogott össze, hogy közös kezdeményezésükkel felhívják a figyelmet a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára, a kékfrankosra.

Gasztro hvg.hu

A rózsaszín tíz árnyalata

Rózsaszínben a világ, csak jó lehet. Pláne kortyonként. Az egyik amerikai online magazin megforgatta a földgömböt, és tíz különböző helyről, tíz nem mindennapi italt toplistázott. Köztük egy magyart is.

Gasztro hvg.hu

Bikavér újratöltve

Eger és Szekszárd immáron harmadszorra hívja tetemre egymást, de leginkább a borkedvelőket, hogy összemérjék emblematikus boraik, a bikavérek erejét február 20-án a budapesti "arénában", azaz a Corinthia Hotelben.

Gasztro MTI

Nincs nagy öröm a szekszárdi borvidéken

Az előző évekénél gyengébb minőségű és kisebb szőlőtermésre számítanak az idén a szekszárdi borvidéken, ahol a napokban elkezdték a kékfrankos szüretét a termelők.

Gasztro hvg.hu

A kék sokszínű

Ha október akkor rizling, ha február, akkor furmint, ha április, akkor kékfrankos. Ezekben a hetekben zajlik a Kékfrankos MOST! programsorozat, amelynek keretében országszerte számos helyen tartanak bemutatókat, borkóstolókat, borvacsorákat. A zárórendezvény április 30-án a Boscolo Hotel Budapestben lesz, ahol több mint nyolcvan hazai és határon túli pincészet mutatja meg, milyen sokszínű is tud lenni ez a kékszőlő.

Gasztro hvg.hu

Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj

Több évszázada írják a bikavér történetét két hazai borvidékünkön, Egerben és Szekszárdon. A rendszerváltás óta arra törekednek, hogy a hosszú évtizedeken át megtépázott hírnevű vörösbor presztízsét visszaadják és megerősítsék. Ennek szellemében február 21-én másodszorra mutatják be együtt az egri és a szekszárdi termelők bikavér boraikat Budapesten egy, a nagyközönségnek is nyitott kóstoló keretében.

Gasztro MTI/hvg.hu

A világörökség legjobb bora

Idáig sem a széthúzás tartotta össze a Fertő-tó környéki borászokat, de most végre hivatalosan is közösen indulhattak a Fertő-táj Világörökség legjobb bora címért indított versenyen.

Gazdaság MTI

Nagyobb területen termesztenek szőlőt Sopronban

Több mint nyolcvan hektárral bővült tavaly a Soproni környéki, 1417 hektáros szőlőtermő-terület; hét hektárt vágtak ki és kilencvent telepítettek be 2011-ben - olvasható abban a hegyközségi beszámolóban, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a megyei jogú város közgyűlése.